FORUMS: list search recent posts

Animated Mask stopped working

COW Forums : Apple Final Cut Pro X

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Declan Smith
Animated Mask stopped working
on Oct 26, 2017 at 6:38:21 pm

I have an FCPX library with a bunch of assets and a number or projects. The projects consist of muti-camera shots of a conference with a powerpoint on stage. I have replaced the filmed power point with a scaled computer quality original on a lane above scaled to cover the original presentation. All is good until speakers change and someone walks past the slide of course!! I have addressed this with an animated mask on the inserted image, all is good and works as expected on my laptop.

I have then exported the event XML from my laptop and imported into the desktop project. When I play the project, the speakers end up behind the image file. When I stop play and click on the computer image version, and skim, I can see the mask points all animating. So it is there, but it's not applying any alpha characteristics to the clip below. The laptop one works, the desktop one doesn't.

Anyone got any pointers?

Declan Smith
http://www.madpanic.tv
FCPX / Adobe CS6/ FCS3 / Canon XLH1 / Canon 7D / Reason / Cubase

"it's either binary or it's not"


Return to posts index

Noah Kadner
Re: Animated Mask stopped working
on Oct 26, 2017 at 8:04:58 pm

It's not inconceivable those parameters do not exist in FCPXML. For maximum fidelity you want the project timeline itself not imported XML.

Noah

FCPWORKS - FCPX Workflow
FCP Exchange - FCPX Workshops
XinTwo - FCPX Training


Return to posts index

Declan Smith
Re: Animated Mask stopped working
on Nov 1, 2017 at 2:42:35 pm

I have done a number of tests now and it does, as you suggest, seem to be linked to the XML export which appears not to export everything, rendering it only partially useful. I thought the whole point of the new fcpx xml format over the older FCS format was to include additional meta-data / fields & structure to be able to describe everything about the media and timelines, so maybe this is a bug, after all, the project, or timeline, is just a bunch of meta-data!

This now appears to be related to a previous question I asked on the board regarding desktop / laptop workflow (https://forums.creativecow.net/thread/344/49061).

I have posted a workflow that does appear to work for me, in that thread. Thankyou for your help.

Declan Smith
http://www.madpanic.tv
FCPX / Adobe CS6/ FCS3 / Canon XLH1 / Canon 7D / Reason / Cubase

"it's either binary or it's not"


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]