FORUMS: list search recent posts

Issues with an Alpha layer in FCPX

COW Forums : Apple Final Cut Pro X

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Lance Pickett
Issues with an Alpha layer in FCPX
on Jan 26, 2017 at 10:30:53 pm

An agency created a closing animated logo clip for us to use in our videos. The animated clip is a layer we put on top of any video when we want to close the video. I have a problem where in FCPX the animated logo is mostly gray and the color isn't correct (it's supposed to be an orange/yellow color) However, in After Effects or Premiere, it is perfect and appears as designed, no gray, the animation is sharp and clean, the right color and there is no gray in the motion blur areas.

While we could just use Premiere, FCPX is our preferred editing software since it's easier for my staff to use, besides I'm a problem solver and would like to figure this out rather than resort to moving to Adobe.

I attached a couple of comparison images where the image with yellow and gray is a screenshot from FCP and the orange/yellow is a grab from AE.





Thanks in advance for your help!

Lance


Return to posts index

Noah Kadner
Re: Issues with an Alpha layer in FCPX
on Jan 27, 2017 at 12:19:25 am

Did you export alpha channel premultiplied out of AFX?

Noah

FCPWORKS - FCPX Workflow
FCP Exchange - FCPX Workshops
XinTwo - FCPX Training


Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Issues with an Alpha layer in FCPX
on Jan 27, 2017 at 8:48:04 pm

[Noah Kadner] "Did you export alpha channel premultiplied out of AFX?"

Even if you didn't, you can change the alpha to read as "straight' in FCPX so that it interprets the file correctly.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]