FORUMS: list search recent posts

Broadcast Safe Filter, not working

COW Forums : Apple Final Cut Pro X

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Chris Konovaliv
Broadcast Safe Filter, not working
on Aug 31, 2015 at 3:58:53 pm

Adding the broadcast safe filter to correct luma on some end cards. Heres whats happening. Any advice would be appreciated.



1. Add end card title over main spot (black text from AE, animation RGB+Alpha)

2. Check Scope (black under 0)

3. Add broadcast safe NTSC, Luma Correction @ 100%

4. UnRendered, black looks clamped

5. Clip Renders, check scope, black is back to where it started (slightly below 0)

6. Scratch Head

Final Cut Pro X, OS X Yosemite (10.10.5)


Return to posts index

Bret Williams
Re: Broadcast Safe Filter, not working
on Aug 31, 2015 at 6:20:22 pm

I think there's some bugs in the broadcast safe filter. For something so basic, I'd just open up the color board and raise the black level.


Return to posts index

Chris Konovaliv
Re: Broadcast Safe Filter, not working
on Aug 31, 2015 at 6:46:00 pm

Thanks Brett...I think thats the only thing to do at this point. Suspect it was the .2.1 updated as I haven't seen this before


Return to posts index


Bret Williams
Re: Broadcast Safe Filter, not working
on Aug 31, 2015 at 6:47:27 pm

How do you end up with black below 0 in a graphic anyway?


Return to posts index

Chris Konovaliv
Re: Broadcast Safe Filter, not working
on Aug 31, 2015 at 6:54:08 pm

Thats an awesome question. I exported straight out of after effects (black was at 0) and into fcpx. Its just words...The end card its sitting on top of doesn't even approach 0, but on the scope I see some small jaggy bits going under 0...Not sure if I should be worried about this or not...


Return to posts index

Chris Konovaliv
Re: Broadcast Safe Filter, not working
on Aug 31, 2015 at 7:29:51 pm

Thats an awesome question. I exported straight out of after effects (black was at 0) and into fcpx. Its just words...The end card its sitting on top of doesn't even approach 0, but on the scope I see some small jaggy bits going under 0...

But its Interesting. If I take my main spot which has legal blacks, and add the broadcast filter to it, it does the same thing. lowers black into illegal territory.


Return to posts index


Bret Williams
Re: Broadcast Safe Filter, not working
on Aug 31, 2015 at 10:05:37 pm

ProRes 4444?


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]