FORUMS: list search recent posts

Waveform Drift in Clip Browser

COW Forums : Apple Final Cut Pro X

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Derrick John
Waveform Drift in Clip Browser
on Aug 7, 2015 at 1:37:24 pm

As I've been using Final Cut X, I have noticed a problem with the waveforms in the Browser window going out of sync with the actual clip audio towards the end of the clip. Beginning starts out fine and the audio is in sync with the video itself for the full clip. Just the waveform seems to slide out of place. Anyone else have this problem or know the solution?



screenshot2015-08-07at9.31.50am.png


Return to posts index

Noah Kadner
Re: Waveform Drift in Clip Browser
on Aug 7, 2015 at 6:53:01 pm

Slide out how? Can you make a screen recording?

Noah

FCPWORKS - FCPX Workflow
Call Box Training


Return to posts index

Bret Williams
Re: Waveform Drift in Clip Browser
on Aug 7, 2015 at 7:36:34 pm

Yes, we're going to need many more screen shots of the "waveforms." :D


Return to posts index


Derrick John
Re: Waveform Drift in Clip Browser
on Aug 7, 2015 at 9:23:33 pm

https://reels.creativecow.net/film/waveform-out-of-sync-with-video


Sorry first time I've posted on this forum, I uploaded the video the link is above and here is the description of what happens, I've included it in the video description as well:


Sorry for some reason couldn't get internal audio recording to work but you can visually see what I'm talking about. At the beginning of the clip you can see the waveform peaks in the browser window are in sync with the audio meter as well as the subject talking. But if you skip forward to 00:31 you can see the playhead pass over another waveform peak while the audio meter does nothing at all. Then only a few seconds later the audio meter shows there is sound but no waveform is shown in the browser window. This happens for every clip i try to view in the browser.


Return to posts index

Bret Williams
Re: Waveform Drift in Clip Browser
on Aug 7, 2015 at 11:56:39 pm

I've definitely seen this off and on.


Return to posts index

Charlie Austin
Re: Waveform Drift in Clip Browser
on Aug 8, 2015 at 7:05:40 am

[Bret Williams] "'ve definitely seen this off and on."

Me too... send feedback if you haven't. :-)

-------------------------------------------------------------

~ My FCPX Babbling blog ~
~"It is a poor craftsman who blames his tools."~
~"The function you just attempted is not yet implemented"~


Return to posts index


Robin S. Kurz
Re: Waveform Drift in Clip Browser
on Aug 8, 2015 at 11:00:29 am
Last Edited By Robin S. Kurz on Aug 8, 2015 at 11:00:49 am

This has to do with the rendered waveforms being incorrectly scaled into the window space allotted. Scale the window larger or smaller (left/right) to force a re-render/rescale and it will get better, if you hit a sweet spot. For something like that I would work in filmstrip view, where you'll see much less of it, if at all. Have seen it often myself, yes, and have reported it. Always good to do the same.

- RK

____________________________________________________
Deutsch? Hier gibt es ein umfassendes FCP X Training für dich!


Return to posts index

Derrick John
Re: Waveform Drift in Clip Browser
on Aug 10, 2015 at 5:30:34 pm

Ya dragging out the window to a different scale works, thanks. But its very finicky and needs to be in the perfect spot for that to work. I ended up just switching to Film Strip View in the browser and haven't had that issue in this view yet.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]