FORUMS: list search recent posts

10.2 Crashing my MBP

COW Forums : Apple Final Cut Pro X

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Mark Morache
10.2 Crashing my MBP
on Apr 15, 2015 at 8:42:10 am

Tried a simple 50% speed clip with optical flow. The analysis didn't even get started. With the analysis at zero %, the app froze up my computer sometimes, and crashed the app at others.

Tried trashing my prefs... no luck.

Looks like no more optical flow for me. :-(

MBP6,1 i7 (Mid 2010) with 8gb ram, NVIDIA GeForce GT 330M (512MB ram).


Return to posts index

Nick Papadopoulos
Re: 10.2 Crashing my MBP
on Apr 20, 2015 at 7:50:11 am
Last Edited By Nick Papadopoulos on Apr 20, 2015 at 8:08:11 am

I have the same issue. Added any Canon 5Dmk2 clip in a timeline, 25% speed, turned on optical flow and crashes on 7%. MacBook Pro mid 2010 as well. Will either go back to 10.1.4 or get twixtor to solve this... Please make sure to report this here in order to get it fixed: https://www.apple.com/feedback/finalcutpro.html

By the way I just tried the same project on a Mac Pro 2013 and it worked. Perhaps it has to do with Nvidia Graphics cards based machines?


Return to posts index

Nick Papadopoulos
Re: 10.2 Crashing my MBP
on Apr 20, 2015 at 8:04:37 am
Last Edited By Nick Papadopoulos on Apr 20, 2015 at 8:05:53 am

Further testing with macvidcards.com based Nvidia GTX 970 6 GB Mac Edition in a Mac Pro 2009. Optical flow works there on the same project. So perhaps a laptop based issue?


Return to posts index


Mark Morache
Re: 10.2 Crashing my MBP
on Apr 20, 2015 at 4:05:45 pm

WHAT! I didn't need to buy a new laptop??

I'm actually glad it's not just me. And I'm glad I upgraded my mbp.

I actually heard back from Apple on this, so I'm sure they'll get to the bottom of it.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]