FORUMS: list search recent posts

16 Channels Issue

COW Forums : Apple Final Cut Pro X

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Eric Santiago
16 Channels Issue
on Sep 27, 2014 at 11:31:33 pm

Exported XML from FCPX and noticed odd issue with the audio channels.
From a R3D and WAV mono to Auto Sync file, the clips (Compound?) are coming over to Resolve as 16 channel clips?
The R3Ds in the Media Pool as well as the WAVs are showing as mono but not the synchronized clips.
This creates a bit of a mess during AAF Export no matter how you set the audio export option using Render # channels of audio.
Seems to be a bug with either FCPX and Resolve.


Return to posts index

Scott Witthaus
Re: 16 Channels Issue
on Sep 29, 2014 at 5:05:20 pm

I have seen a fair bit of weirdness testing out X to R11, mainly in titles. Have not encountered any audio issues yet.

Scott Witthaus
Senior Editor/Post Production Supervisor
1708 Inc./Editorial
Professor, VCU Brandcenter


Return to posts index

Scott Witthaus
Re: 16 Channels Issue
on Sep 30, 2014 at 4:00:28 pm

Interestingly when I round-trip back to X from R11, the titles all go back to their normal formatting, but on a very simple XML from R11, I am missing two of the eight clips in the timeline. They were rendered out but not placed back in the X project timeline (the titles were, albeit over a blank clip).

Scott Witthaus
Senior Editor/Post Production Supervisor
1708 Inc./Editorial
Professor, VCU Brandcenter


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]