FORUMS: list search recent posts

Problems using HDMI to monitor playback from fcp x

COW Forums : Apple Final Cut Pro X

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Robert Castiglione
Problems using HDMI to monitor playback from fcp x
on Apr 1, 2014 at 11:23:46 am

Hi

I am having difficulties monitoring playback back in fcp x out of a new Mac Pro via HDMI.

I have a Panasonic Plasma TV hooked up via HDMI. The television shows up and is identified as a secondary monitor in the system preferences.

However, it does not show up at all in FCP X in the preferences. It simply says AV "None Found". Under the windows pane AV is greyed out. I am on the latest version of FCP X and latest version of the OS.

Any thoughts?

Rob Castiglione


Return to posts index

Robert Castiglione
Re: Problems using HDMI to monitor playback from fcp x
on Apr 1, 2014 at 1:21:21 pm

Strike that.

I have sorted it out. Very straight forward - the project must be in a format recognised by the Panasonic eg 1080P. That was it. If they are not the TV wont recognise the HDMI signal and FCP X will tell you that there is no AV device attached.


Return to posts index

Bret Williams
Re: Problems using HDMI to monitor playback from fcp x
on Apr 1, 2014 at 8:00:49 pm

You just gave me new hope for my 5770 card with hdmi out. I have it installed on a MacPro 1,1 jury rigged to run mavericks and FCP 10.1.1. The other day I pulled up the prefs to see if the HDMI was a viable out like on the MacPro, but nope. But I didn't have a monitor hooked up.


Return to posts index


Bret Williams
Re: Problems using HDMI to monitor playback from fcp x
on Apr 2, 2014 at 11:02:07 pm

It worked!


Return to posts index

Robert Castiglione
Re: Problems using HDMI to monitor playback from fcp x
on Apr 2, 2014 at 11:03:51 pm

Excellent news - glad that the information was useful to someone! Best Rob


Return to posts index

Bret Williams
Re: Problems using HDMI to monitor playback from fcp x
on Apr 2, 2014 at 11:05:56 pm

I found if you're mirroring the desktop it also doesn't work. Have to be in extended desktop mode.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]