FORUMS: list search recent posts

Multicam bug??

COW Forums : Apple Final Cut Pro X Debates

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Tom Sefton
Multicam bug??
on Aug 1, 2019 at 9:48:28 am

Select a piece of footage in your library. Right click and make new Multicam clip. Select custom format, and you cannot change the frame rate from 23.98. Why?

Co-owner at Pollen Studio
http://www.pollenstudio.co.uk


Return to posts index

Ronny Courtens
Re: Multicam bug??
on Aug 1, 2019 at 11:06:18 am

I don't see this problem. Tried with different clips in different Libraries and I am always able to set the frame rate as I wish. Except when the Video format is set to PAL in which case you only can use 25i, which is quite logical. Maybe time to trash your prefs?



- Ronny


Return to posts index

Tom Sefton
Re: Multicam bug??
on Aug 1, 2019 at 4:19:19 pm

Ok, try changing the format to custom first, then see if you can change the frame rate?? I can set it with a standard frame size but not a custom one

Co-owner at Pollen Studio
http://www.pollenstudio.co.uk


Return to posts index


Tom Sefton
Re: Multicam bug??
on Aug 1, 2019 at 8:59:31 pm



This shows our experiences with it.

Tried trashing preferences, and importing different footage. Seems to be the issue arises when the resolution for the Multicam is larger than 5K. Occurs with both red and prores footage.

Co-owner at Pollen Studio
http://www.pollenstudio.co.uk


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]