FORUMS: list search recent posts

Rode Lavalier not working - am i dumb?

COW Forums : Audio Professionals

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Julius Miller
Rode Lavalier not working - am i dumb?
on Jun 20, 2014 at 3:04:54 am

Hi there

I just got a Rode Lavalier mic with the Micon 5 (xlr adaptor). I was under the impression I could just connect it straight to the XLR input on camera (HVR-V1p). I have turned the phantom power on the camera on but there is no signal. I know the inputs and phantom work cause I have tested them with other mic and use them all the time but the Rode lav does not want to play ball.

I have also tried to run it into my Zoom H4N with the same results (yes phantom is on).

Should it work like this or am I misled?

It does say in their website blurb that the Micon cable can be plugged into any wireless system (no mention of normal non-wireless). Surely this lav does not only work on wireless systems??

Thanks for any advice.

Julius


Return to posts index

Brian Reynolds
Re: Rode Lavalier not working - am i dumb?
on Jun 20, 2014 at 10:51:18 am

I've used about 20+ Rode Lav mics and they seem to have a poor failure rate on the Micon connectors. I had 3 faulty ones from new, but Rode are happy to replace them. Can you take it back to your supplier (if local) and get a replacement one?
If you can take your H4n along to check it works before you leave the store with the swap over.


Return to posts index

Timothy Tan
Re: Rode Lavalier not working - am i dumb?
on Jun 24, 2014 at 5:10:26 am

Hi Julius,

Sorry to hear about your MiCon-5 issues. Have you been able to get a replacement from the store or our tech support?

If not, please create a support ticket at http://www.rodemic.com/request_service.

Kind Regards,
RØDE Microphones

Timothy Tan
Content & Community Manager
RØDE Microphones


Return to posts index


Julius Miller
Re: Rode Lavalier not working - am i dumb?
on Jun 24, 2014 at 9:26:54 am

Thanks Timothy

I have sent it back to the store I purchased from. If I have any trouble getting a replacement I will contact you.

I have several Rode mice and have never had an issue so hopefully this is only a minor problem...

Many Thanks


Julius



Return to posts index

Julius Miller
Re: Rode Lavalier not working - am i dumb?
on Jun 24, 2014 at 9:28:05 am

That was mics not mice….



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]