FORUMS: list search recent posts

Tinny sound recorded on Tascam - think I accidentally recorded on MS-Mode?

COW Forums : Audio Professionals

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Natalie Sandberg
Tinny sound recorded on Tascam - think I accidentally recorded on MS-Mode?
on Jun 19, 2014 at 11:54:35 am

Hi there!

I'm editing with some audio I recorded on a shoot and have a definite 'tinny' 'robotic' sound whene ver the talent talks in a kind of low tone. I'm hoping that there is a way to fix this, or at least find out what is wrong with it. I recorded on a Tascam 60D and it sounded fine when I was listening to the audio on the day. It is only in playback that parts of it sound strange. From prior reading I have a strange feeling that perhaps I recorded in MS-Mode (mid-side mode)? However I have no idea what this means!

Any thoughts?


Return to posts index

Richard Crowley
Re: Tinny sound recorded on Tascam - think I accidentally recorded on MS-Mode?
on Jun 19, 2014 at 3:25:33 pm

With no sample to hear, we would just be guessing. But my first advice would be to go back and check the original, and then check your mix, and then your playback arrangement. Listen to just one channel and just the other channel (without attempting to mix them together) at each point along the chain.


Return to posts index

Peter Groom
Re: Tinny sound recorded on Tascam - think I accidentally recorded on MS-Mode?
on Jun 20, 2014 at 6:49:17 am

If it's ms then what are your pans doing now.
Centered?
Peter

Post Production Dubbing Mixer


Return to posts index


Natalie Sandberg
Re: Tinny sound recorded on Tascam - think I accidentally recorded on MS-Mode?
on Jun 27, 2014 at 9:21:50 am

Here is a sample!

7686_audiosample.mp3.zip

Also here is the file information



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]