FORUMS: list search recent posts

no volume

COW Forums : Audio Professionals

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
jack halsey
no volume
on Mar 30, 2010 at 8:56:21 pm

Hello
This is probably very simple but I cannot figure it out. I connected a samson mic to my computer to record some dialog. The computer is sealed off and there was no sound in the room.

I speak clearly into the mic but when I play it back you can barely hear the audio. Its the same problem in both sound forge and audition.

Any suggestions and thank you.


Return to posts index

John Fishback
Re: no volume
on Mar 30, 2010 at 9:45:43 pm

It sounds like you're plugged into a line level input instead of a mic level input. It's possible you can switch the input to mic level in your computer audio settings. What kind of computer are you using? If you only have a line input, you'll need a preamp. You plug your mic to the preamp input and the preamp out to the computer.

John

MacPro 8-core 2.8GHz 8 GB RAM OS 10.5.8 QT7.6.4 Kona 3 Dual Cinema 23 ATI Radeon HD 3870, 24" TV-Logic Monitor, ATTO ExpressSAS R380 RAID Adapter, PDE enclosure with 8-drive 6TB RAID 5
FCS 3 (FCP 7.0.2, Motion 4.0.2, Comp 3.5.2, DVDSP 4.2.2, Color 1.5.2)

Pro Tools HD w SYNC IO & 192 Digital I/O, Yamaha DM1000, Millennia Media HV-3C, Neumann U87, Schoeps Mk41 mics, Genelec Monitors, PrimaLT ISDN


Return to posts index

Richard Crowley
Re: no volume
on Mar 30, 2010 at 9:46:41 pm

HOW did you connect the mic to the computer? Do you know that the mic works? Do you know that the computer input works?

I can't see what the computer being sealed off or sound in the room has to do with this question?


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]