FORUMS: list search recent posts

Sound Devices 302 battery problem! Seen this before?

COW Forums : Audio Professionals

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Joe Yaggi
Sound Devices 302 battery problem! Seen this before?
on Apr 3, 2008 at 4:06:30 am

Hi Folks,

We're using a field audio system that includes a Sound Devices 302 mixer, Sennheiser 416 boom and Senn EW 112-P (ME-2) wireless lav.

The system has been reliable for a number of years. now suddenly, we're having to change AA batteries nearly every hour! Ugh...

Any ideas what could be causing this?

We often switch between using the boom or lav and sometimes both. On the present shoot we're using both.

Thanks in advance,

Joe

Joe Yaggi
Creative Supervisor, Director, DP
Jungle Run Productions
http://www.jungle-run.com


Return to posts index

Will Salley
Re: Sound Devices 302 battery problem! Seen this before?
on Apr 3, 2008 at 8:00:21 am

Check your mic powering setup. You don't need phantom power for the wireless. You only need +48v on the 416. The third input should have the phantom power switch set to off.

If the problem persists, try resetting the mixer. I think the instructions are on the quick card attached to the bottom of the mixer.


Return to posts index

Joe Yaggi
Re: Sound Devices 302 battery problem! Seen this before?
on Apr 5, 2008 at 12:18:33 am

Hi Will,

We'll try this out and I'll let you know how things go.

Thanks very much,

Joe


Joe Yaggi
Creative Supervisor, Director, DP
Jungle Run Productions
http://www.jungle-run.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]