FORUMS: list search recent posts

sound help

COW Forums : Audio Professionals

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
cowcowcowcowcow
BackwoodsTerrorMovie
sound help
on May 26, 2006 at 4:26:53 am

hey, I know creative cow doesn't have a section for the JVC HD100's, so I'm posting this here since the other half of my problem is the mic. I have an Azden 2x mic that I am trying to get to work on my camera, but can't seem to get anything out of it. The camera settings are on Input 2, amd the audio input is Mic + 48, anyone know what I have to do to get sound? The original mic that it came with works under that exact setting.




Return to posts index

Ty Ford
Re: sound help
on May 26, 2006 at 12:31:55 pm

Did you take the battery out?

Ty Ford

Ty Ford's "Audio Bootcamp Field Guide" was written for video people who want better audio. Find out more at http://www.tyford.com


Return to posts index

Peter Groom
Re: sound help
on May 29, 2006 at 10:00:44 am

I dont know this camera or mic, but this may help.
1) Is input 2 a line level or mic level input. The mic will be outputting a miniscule voltage compared to a line level signal. Usually @40DB lower.
You need to investegate the differences between the inputs.

2) Does the mic need phantom power. If youve got it on and the mic isnt phantomed then it may cause damage to the capsule. Is the mic generating its own power? Have you tried it into a different device to prove it works ok.
Peter


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]