FORUMS: list search recent posts

Weird problem with sound in Premiere Pro CC2017

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ionut Stoica
Weird problem with sound in Premiere Pro CC2017
on Apr 27, 2017 at 6:02:08 pm

Hello

Just did a fresh reinstall for Windows and software.
When I import any shot with a DJI Osmo in .mov, 25 fps Premiere Pro imports only the video track, like the clip had no audio. That's not te case for .mov clips shot with a 5DMk3 or with a 70D.
This is what media info says:
Generale
Complete name : E:\DJI_0371.MOV
Format : MPEG-4
Format profile : QuickTime
Codec ID : qt 2014.02 (qt )
File size : 1,23
Duration : 7 min 2s
Overall bit rate : 25,1
Encoded date : UTC 2017-04-22 22:28:43
Tagged date : UTC 2017-04-22 22:28:43
Comment : 0.9.138
©gpt : -174.30
©gyw : +122.50
©grl : +0.00

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Da
Format settings, ReFrames : 1 frame
Format settings, GOP : M=1, N=8
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 7 min 2s
Bit rate : 25,0
Width : 1 920pixeli
Height : 1 080pixeli
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25,000pfs
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8biti
Bits/(Pixel*Frame) : 0.482
Stream size : 1,23 (100%)
Title : DJI.AVC
Encoded date : UTC 2017-04-22 22:28:43
Tagged date : UTC 2017-04-22 22:28:43
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Duration : 7 min 2s
Bit rate : 64,0
Nominal bit rate : 128
Channel(s) : 1canal
Channel positions : Front: C
Sampling rate : 48,0
Frame rate : 46,875pfs (1024 spf)
Stream size : 3,22 (0%)
Title : DJI.AAC
Encoded date : UTC 2017-04-22 22:28:43
Tagged date : UTC 2017-04-22 22:28:43


I have QuickTime installed and AVID Codecs. I don't remember needing any special codec for DJI. The file plays perfectly both in Windows Media Player and VLC.

What might be the problem?


Return to posts index

Peter Garaway
Re: Weird problem with sound in Premiere Pro CC2017
on Apr 27, 2017 at 10:10:22 pm

Hi Ionut,

Can you see if any of these solutions help?

https://forums.adobe.com/thread/2226408

This issue affects Premiere Pro CC 2015.3 (versions 10.3 and 10.4) and Premiere Pro CC 2017 (version 11.0).

Solution 1: Clean Media Cache files
Delete all the files from "Media Cache" and "Media Cache Files" folders. The location of these folders can be found under Preferences > Media.

Note: By default, Media Cache Files and the Media Cache Database folders are stored in these locations:

Mac: /Users//Library/Application Support/Adobe/Common
Windows: \Users\\AppData\Roaming\Adobe\Common

Solution 2: Rename the Media Cache folder
Navigate to the Media Cache location and rename the folders to Media Cache Files_OLD and Media Cache_OLD respectively.

Solution 3: Move Media Cache to a different location
Change the location of Media Cache folders to elsewhere on your machine.

Peter Garaway
Adobe
Premiere Pro


Return to posts index

Ionut Stoica
Re: Weird problem with sound in Premiere Pro CC2017
on Apr 28, 2017 at 4:57:54 am

Thank you for the reply Peter. That seams to half do the trick. I say that because even after deleting the cache in it's full (deleted the parent folders as well) the problem was still there. So I digged deeper online and after redeleting the cache I renamed the files I wanted to import. It works now, is just that I have to do this every time I reopen an older project.


Return to posts index


Peter Garaway
Re: Weird problem with sound in Premiere Pro CC2017
on Apr 28, 2017 at 5:11:10 am

Glad to hear it's working for you and sorry for the hassle.

Enjoy!

Peter Garaway
Adobe
Premiere Pro


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]