FORUMS: list search recent posts

Fades (transitions) not smooth

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Robert Gilbert
Fades (transitions) not smooth
on Feb 18, 2017 at 7:55:42 pm

Please, could anyone tell me why my fades (transitions) are corrupted when uploaded to YT? Personally, I love slow fades and crossfades, but they never looked as smooth as I'd like on Premiere Pro, and they become even more clunky when I upload them.

I also got white ghost artefacts underlining some of my white on black titles.

My specs: Premiere Pro CS4 (and the same with recent CC) on iMac (Lion). Exported as H.264

Please see below my YouTube video as an example:






https://www.youtube.com/watch?v=sNiNk0yXk2s


Return to posts index

Vince Becquiot
Re: Fades (transitions) not smooth
on Feb 18, 2017 at 10:55:51 pm

Hi Robert,

It's all about bit rate. I would start at around 20 Mb/s for Youtube HD in H.264.

Vince Becquiot

Indigo Live | Kaptis Media

San Francisco Bay Area


Return to posts index

Robert Gilbert
Re: Fades (transitions) not smooth
on Mar 6, 2017 at 7:36:31 pm

Thanks, Vince.


Return to posts index


Jeff Pulera
Re: Fades (transitions) not smooth
on Mar 6, 2017 at 10:35:50 pm

I can't speak for CS4, but at least since CS6 dissolves have never finished properly - they fade down to a point, then suddenly and prematurely just end abruptly. Most noticeable if you put a white title over black background and dissolve out. Play it frame by frame - opacity ramp down to transparent never finishes, just disappears short of completion.

With CC, in Sequence Settings, uncheck Composite in Linear Color. Also turn OFF the GPU rendering before exporting, see if that helps.

Thanks

Jeff


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]