FORUMS: list search recent posts

Random Horizontal line when exporting (not interlacing issue)

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Joel Howard
Random Horizontal line when exporting (not interlacing issue)
on Sep 26, 2016 at 6:20:32 pm

When I try to export files from Premiere (2015.3) on my mac pro I often get horizontal lines that will appear randomly, pics below. Sometimes when it happens I can restart Premiere and have it work fine, not always. It happens in both Premiere and Media Encoder. It happens even if I convert XML to Prores files. It happens when exporting .mov or .mp4 files. Sometimes I can see the lines on the project before exporting. It only happens on the Mac pro, on the iMac there are no issues. Thoughts?







Specs:
Mac Pro (Trash Can)
OS X El Capitan 10.11.6.
Processor 2.7 GHz Intel Xeon E5
Memory 64 GB 1866 MHz DDR3 ECC
Graphics AMD FirePro D700 6744 MB


Return to posts index

Tero Ahlfors
Re: Random Horizontal line when exporting (not interlacing issue)
on Sep 26, 2016 at 6:33:24 pm

It's the trash can and its bad, overheating GPUs. Try turning the mercury playback engine to software from the project settings.


Return to posts index

Joel Howard
Re: Random Horizontal line when exporting (not interlacing issue)
on Sep 26, 2016 at 6:44:03 pm

Thanks for getting back to me so quickly! I'll give that a try for a short term fix. We just got the computer a couple months ago from apple, is that a common issue with the Trash can, or could it be a bad card that could be fixed?
Thanks,


Return to posts index


Chris Wright
Re: Random Horizontal line when exporting (not interlacing issue)
on Sep 26, 2016 at 7:02:06 pm

check for video card recall for that particular model. the older video cards have to be recalled.


Return to posts index

jerry wise
Re: Random Horizontal line when exporting (not interlacing issue)
on Sep 26, 2016 at 8:05:44 pm

i had the same problem last week. drove me nuts. my fix was to un-tick "use previews" on my export settings and all was ok.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]