FORUMS: list search recent posts

One system loading media in Premiere much slower than other systems.

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ben Barnes
One system loading media in Premiere much slower than other systems.
on Nov 30, 2017 at 11:44:50 pm

Hi all,

We're editing a documentary. Our current project files have 10,000+ media files referenced. When opening the prproj file, one PC system loads everything in a couple of minutes. The other system takes longer to load all the media when an identical project file is opened. First it was a nominal difference, maybe 5, 10 min to load items. Now it takes an hour or more, and playback gets choppy fast. In general the second system has seemed laggy , but we've reinstalled windows, reinstalled premiere, run malware checks, etc. to no avail. Has anyone experienced something similar? I'm less familiar with PC builds, so maybe I'm missing something?

System 1
Processor - Intel I7-7700k
Motherboard - MSI Z270 Gaming M5
RAM - Corsair DDR4 32GB 2133 mhz (2 x16)
PSU - EVGA Supernova 850
GPU - EVGA 1080TI SC

System 2 (laggy system)
Processor - Intel I7-7700k
Motherboard Asus PRIME Z270-A
RAM - Corsair DD4 32GB 2133 mhz (2 x16)
PSU - EVGA Supernova 750
GPU - EVGA 1080TI SC2

Media is stored on a raid 10 7200 and 5400 RPM 6TB Hard Drives.
2 desktops and a Qnap 8 Bay NAS holds the raids.
Data is transferred over gigabit ethernet which share a switch.
All these devices have shares accessible between each desktop.
Each desktop is accessing the others media, which is primarily 2K MXF files with other third-party mp4s.

Any thoughts/advice would be greatly appreciated.

Ben


Return to posts index

John Pale
Re: One system loading media in Premiere much slower than other systems.
on Dec 1, 2017 at 1:25:10 am

You might want to try emptying and rebuilding the Media Cache. This is stored on the local drive and not your shared storage. Each system has their own.


Return to posts index

Ben Barnes
Re: One system loading media in Premiere much slower than other systems.
on Dec 1, 2017 at 1:35:52 am

Hi John, thanks. We have had the media cache local and shared at different times. We deleted the cache recently, too. We had the cache local for the most part, but it started filling up our local drives to the point where we needed to keep it on the shared RAID. I don't recall there being much of a performance difference. (we had the same issues when the cache was local, and both systems are pulling off separate, remote cache folders)


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]