FORUMS: list search recent posts

log & transfer...no sound coming through on clips converted

COW Forums : Sony NXCAM

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Chris Borjis
log & transfer...no sound coming through on clips converted
on Mar 8, 2010 at 5:27:35 pm


I have the sony nxcam.
Final Cut 6.03 intel on leopard.

I can log & transfer just fine with the canon vixia
no problem.

when I log & transfer with nxcam footage, I can see
and hear it just fine in the log & transfer player.

when I actually convert to prores picture is fine but
audio is silent with just a blip sound at the start.

any ideas?


Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: log & transfer...no sound coming through on clips converted
on Mar 8, 2010 at 6:32:06 pm

THis is a guess, but check the log and transfer prefs and make sure the audio is coming in the way you want it (PCM).

Jeremy


Return to posts index

Chris Borjis
Re: log & transfer...no sound coming through on clips converted
on Mar 8, 2010 at 6:58:37 pm


interesting....for AVC import it only shows AC-3 as an option.

can't change it to pcm.





Return to posts index


Jeremy Garchow
Re: log & transfer...no sound coming through on clips converted
on Mar 8, 2010 at 7:14:20 pm

Doesn't it stay "Plain Stereo" or something like that? It might not say PCM, but I think it transcodes to it.

Jeremy


Return to posts index

Chris Borjis
Re: log & transfer...no sound coming through on clips converted
on Mar 8, 2010 at 7:21:10 pm


yeah it does say plain stereo.

I'm seeing in the workflow paper from sony that
I meet all requirements BUT they say you need fcp 7.
I'm on 6.03. yet I get video just fine.

arrggh! wish there was a way around this besides
capturing over HD-SDI (doing now so the client can get their timecode dvd on time)




Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: log & transfer...no sound coming through on clips converted
on Mar 8, 2010 at 7:23:48 pm

Bummer. Sorry, Chris!

Jeremy


Return to posts index


Chris Borjis
Re: log & transfer...no sound coming through on clips converted
on Mar 8, 2010 at 7:26:17 pm


thanks anyways Jeremy.

I tried demuxing the raw .mts files from mpeg stream clip just
to see if it would save the day as it usually does but it won't recognize them.




Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]