FORUMS: list search recent posts

Problem with Bands of Colored Pixels on NX5U Recording

COW Forums : Sony NXCAM

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Heming Nelson
Problem with Bands of Colored Pixels on NX5U Recording
on May 10, 2014 at 10:27:04 pm

Last week my Sony HXR-NX5U started recording video with these bands of colored pixels. It only happens when recording Progressive footage. Interlaced footage appears to be just fine. Also, in the example below, two of the bands appear in alternative frames from the third band. The only other piece of info is that the pattern of the bands is not consistent between recordings, but if consistent within each clip.

I reset the camera. Looked online to see if there was an available
firmware update. And have hunted around various forums to see if
anyone else has experienced this. But no luck.

Anyone experienced anything similar and fixed it?

Here's what the video looks like:

https://vimeo.com/94784807

Thanks in adnvance if anyone has any thoughts.


Return to posts index

dwight phillips
Re: Problem with Bands of Colored Pixels on NX5U Recording
on Jul 6, 2014 at 11:17:11 pm

I am having the same exact problem with my NXCAM. Did you find a resolution to the problem?


Return to posts index

Heming Nelson
Re: Problem with Bands of Colored Pixels on NX5U Recording
on Jul 7, 2014 at 6:11:26 pm

Unfortunately, no. I had to send it to the Sony service center in NJ. The bill ended up being $800. I never discussed the exact issue with them, but the description on the invoice was "Intermittent VC-582 PCB. ESTIMATE FOR FLAT RATE REPAIR. Evaluation, replace part(s) required for repair, perform data transfer, alignment to factory specifications, update firmware to latest version and confirm opertion."


Return to posts index


Beth Sowell
Re: Problem with Bands of Colored Pixels on NX5U Recording
on Sep 24, 2014 at 5:04:36 pm

did it look something like this??



Beth Sowell
Editor/Co-Owner
e11studios.com


Return to posts index

Heming Nelson
Re: Problem with Bands of Colored Pixels on NX5U Recording
on Sep 24, 2014 at 5:16:35 pm

Yes, it looked exactly like that. The bad new is, I ended up sending in to get serviced by Sony and it ended up costing me $800.


Return to posts index

Beth Sowell
Re: Problem with Bands of Colored Pixels on NX5U Recording
on Sep 24, 2014 at 5:25:32 pm

thank you! i used your previously mentioned repair code to look up more info. seems like there are a few connections that probably just needed re-soldering. i'm downloading a service manual and we're going to try to fix it ourselves. seems like a super expensive fix for a camera that we can buy used/refurbished for only $1650!

Beth Sowell
Editor/Co-Owner
e11studios.com


Return to posts index


Heming Nelson
Re: Problem with Bands of Colored Pixels on NX5U Recording
on Sep 24, 2014 at 6:01:27 pm

next time it happens to me, I'll send the camera to you:)


Return to posts index

Beth Sowell
Re: Problem with Bands of Colored Pixels on NX5U Recording
on Sep 24, 2014 at 6:12:30 pm

hahah!! not so fast, we haven't fixed it yet.

Beth Sowell
Editor/Co-Owner
e11studios.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]