FORUMS: list search recent posts

RAID configuration gone!

COW Forums : RAID Set-Up

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Craig Rogers
RAID configuration gone!
on Jul 19, 2013 at 3:52:06 am

I moved my workstation to a new facility and upon bootup, I was greeted with a warning that multiple ECC errors had been detected on my RAID controler DIMM. It suggested the DIMM be replaced less I risk likely corrupt data.

So, I ordered a new DIMM. Installed the DIMM, boot up gave me the same exact error message. Whaa??

Borrowed another controller card (Dell perc H800, same as my bad one) and everything booted up a-ok, but it no longer sees my RAID configuration at all.

Any ideas how I can get my data back?


PS - this is even weirder...the RAID control management software seems to be gone as well. Anyone have a link to where I can re-download it? I believe it was LSI megaRAID software?


Return to posts index

Craig Rogers
Re: RAID configuration gone!
on Jul 19, 2013 at 5:29:16 pm

workstation specs...

Win7 Ultimate 64-bit - os
ASUS Z9PE-D8 WS - motherboard
Intel E5-2650 (x2) - cpus
32GB Kingston KVR16R11D4K4/32 - system memory
ASUS GTX 690 4GD5 - graphics card
Dell Perc H800 RAID controller
Seagate 3TB (x8) drives in Sans Digital TR8X+BP enclosure


Return to posts index

Rainer Wirth
Re: RAID configuration gone!
on Jul 22, 2013 at 12:52:55 pm

Don't touch the raid! Rebuildt your system, get the raid software and run hardware checks including cable.
Then try and switch on the raid.

cheers

Rainer

factstory
Rainer Wirth
phone_0049-177-2156086
Mac pro 8core
Adobe,FCP,Avid
several raid systems


Return to posts index


Paul King
Re: RAID configuration gone!
on Jul 22, 2013 at 3:25:10 pm

I take it the replacement controller was a newer model?

Contact LSI support. My experience is mostly with Adaptec and Areca, both of which can recover lost RAID setups.

There will be a way in the megaraid software to do this, and it may involve re-establishing the RAID WITHOUT building (skip initialise).

If it works, Windows will see it's NTFS partition again, although you may need to import the RAID in disk administrator.

Again, email LSI and check with them for the correct procedure.



Return to posts index

EricBowen
Re: RAID configuration gone!
on Jul 31, 2013 at 3:37:31 pm

If that is an LSI raid controller then you can get their standardized Web management here:
http://www.lsi.com/downloads/Public/MegaRAID%20Common%20Files/13.04.03.01_W...

Go under the controller options once you have the raid management installed and look for scan for foreign configuration. Follow the wizard prompts to get the raid volume back online.

Eric-ADK
Tech Manager


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]