FORUMS: list search recent posts

Green screen while converting with FFMPEG

COW Forums : FFmpeg

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
steve oregon
Green screen while converting with FFMPEG
on Feb 14, 2011 at 2:12:48 pm

Hi everybody,

I'm using CentOS 5.5.

A friend asked me to install ffmpeg on his server, the problem is he already tried to install ffmpeg many times, from a few rpm repos, compiling from source, etc.. the result, a big mess, with lot of problems. Finally after a lot of work I solved the wrong ffmpeg installation and it was ok, however it seems there is some kind of misconfiguration (caused by them) that makes converted videos to show a green screen instead of the video content. Video shows a green screen, but the audio works well. This happens with all kind of conversions, avi to mpg, flv, etc.

Tried the same conversion on another ffmpeg server I have, and works well...
On the failing server, i see this while converting:

[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
[swscaler @ 0x1f86cb20] bad src image pointers
frame= 145 fps= 0 q=2.0 Lsize= 999kB time=5.76 bitrate=1420.2kbits/s dup=65 drop=0
video:804kB audio:176kB global headers:0kB muxing overhead 1.831160%
[root@s2232.warehouse235.info:~]


And while running ffmpeg, shows this warning:

WARNING: library configuration mismatch
libavutil configuration: --enable-shared --prefix=/usr
libavcodec configuration: --enable-shared --prefix=/usr
libavformat configuration: --enable-shared --prefix=/usr
libavdevice configuration: --enable-shared --prefix=/usr
libavfilter configuration: --enable-shared --prefix=/usr
libswscale configuration: --enable-shared --prefix=/usr


Any ideas about how to correct this?

Thanks a lot!
Steve.


Return to posts index

Michael Rampe
Re: Green screen while converting with FFMPEG
on Feb 14, 2011 at 11:30:39 pm

[steve oregon] "A friend asked me to install ffmpeg on his server, the problem is he already tried to install ffmpeg many times, from a few rpm repos, compiling from source, etc.. the result, a big mess, with lot of problems."

No experience with the OS in question but....

Did you do "make clean distclean" before you reinstalled?

This should remove all files made by make and ./configure to reinstall from scratch.

Michael


Return to posts index

steve oregon
Re: Green screen while converting with FFMPEG
on Feb 15, 2011 at 9:54:40 am

No luck with that, thanks anyway!


Return to posts index


Michael Rampe
Re: Green screen while converting with FFMPEG
on Feb 15, 2011 at 9:43:04 pm

[steve oregon] "No luck with that, thanks anyway!"

Another thing to try is static libraries instead of shared.

use --disable-shared in your configure instead of --enable-shared and try --enable-static as well.

This will not apply to your third party libraries but will build the core Libav* libraries as static.

Michael


Return to posts index

steve oregon
Re: Green screen while converting with FFMPEG
on Feb 16, 2011 at 12:08:38 am

all fixed, just removed yum packages and compiled manually, that solved the problem, thanks anyway!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]