FORUMS: list search recent posts

Audio hiss, a malfunction of my t2i or of my rode mic?

COW Forums : DSLR Video

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
John Heckt
Audio hiss, a malfunction of my t2i or of my rode mic?
on Mar 4, 2017 at 11:09:30 pm

Hey guys.

I'm using a Rode VideoMic on my rebel t2i and now get a hiss on my audio.

Is this a malfunction of my DSLR or my mic?

I've been told if it is a malfunction of the DSLR, then the t2i settings don't offer a solution. Advice?


Return to posts index

Steve Crow
Re: Audio hiss, a malfunction of my t2i or of my rode mic?
on Mar 5, 2017 at 5:32:09 pm
Last Edited By Steve Crow on Mar 6, 2017 at 3:36:26 pm

The T2i has very poor audio recording due to its preamp that creates lots of hiss - try dual audio recording by recording your sound onto a seperate higher quality audio recorder and then syncing in post

Steve Crow


Return to posts index

Blaise Douros
Re: Audio hiss, a malfunction of my t2i or of my rode mic?
on Mar 7, 2017 at 12:24:44 am

It's probably both, to be honest. The VideoMic is really noisy, especially at higher gain levels, and so is the t2i's preamp. It's a bad combination of equipment.


Return to posts index


Chris Wright
Re: Audio hiss, a malfunction of my t2i or of my rode mic?
on Mar 7, 2017 at 12:32:09 am

if you didn't want to go the 2 sound route, you could try a preamp that plugs directly into the DSLR. not perfect, but better than nothing.

https://www.amazon.com/BeachTek-DXA-2T-Universal-Adapter-Camcorders/dp/B003...


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]