FORUMS: list search recent posts

strange artefacts with .mxf

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Enginn Heima
strange artefacts with .mxf
on Oct 17, 2018 at 3:09:41 pm

Has anyone seen these strange artefacts on the first frame of .mxf files that are coming from the Sony fs7? This happens once in a while and always when I'm at the first frame of a clip..



Return to posts index

Marc Wielage
Re: strange artefacts with .mxf
on Oct 17, 2018 at 5:03:27 pm

Yes, this has been discussed on LiftGammaGain. I think it's a CPU issue, not necessarily a Resolve problem, where the computer reacts about a frame late in decoding the XAVC segments.

My workaround:

1) extend the XAVC clip so that it starts a few frames early.
2) split the clip at the point it's supposed to begin.
3) adjust the correction on the initial segment to black (either with a correction or opacity)
4) if the "green flash" syndrome occurs, you won't see it because it will be hidden underneath the opacity/black correction.

When you do this, my theory is that the computer is already in "XAVC decoding mode," and the green glitches go away.

I have not had it happen on back-to-back XAVC clips, only cases where a timeline begins with black followed by an XAVC clip. It's possible this could be improved with Resolve 15.1.2, which came out today.


Return to posts index

Enginn Heima
Re: strange artefacts with .mxf
on Oct 17, 2018 at 6:18:41 pm

Thank you Marc!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]