FORUMS: list search recent posts

Bug Report for Resolve 15 B2

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Bill Ravens
Bug Report for Resolve 15 B2
on Apr 26, 2018 at 2:45:15 pm

Just a heads up, reporting a possible bug....
Running resolve 15 b2 on a Windows 7SP machine with nVidia GFX1070 vidcard...
Applying spatial noise reduction causes Resolve to crash



Return to posts index

Michael Gissing
Re: Bug Report for Resolve 15 B2
on Apr 26, 2018 at 11:34:13 pm

[Bill Ravens] "Running resolve 15 b2 on a Windows 7SP machine.."

Win 10 is supported. Win 7 support for Resolve ended a few years ago so bugs that are 7 specific are unlikely to be addressed. Also older GPUs may not be supported either so the combination of old OS, old NVIDIA drivers and aging cards may not be reliable. You can find details of supported software and hardware on the BM support pages


Return to posts index

Peter Chamberlain
Re: Bug Report for Resolve 15 B2
on Apr 27, 2018 at 1:46:44 am

As mentioned, w10 is minimum OS requirement. We don't forceable stop w7 use but wont look at any reported w7 issues unless they also show on w10.


Return to posts index


Duke Sweden
Re: Bug Report for Resolve 15 B2
on Apr 27, 2018 at 3:30:59 am

I can confirm on my less than state of the art PC that adding Spatial NR (Enhanced, that's the heavy one, right?) doesn't cause any crashes. Slows it down like a mother but no crash.

Dell XPS 8920
Intel i7 core 7700 build
GeForce GTX 1050ti
32 Gigs of RAM
3 7200 RPM SATA Drives
Windows 10 64-bit
DaVinci Resolve 14.3


Return to posts index

Bill Ravens
Re: Bug Report for Resolve 15 B2
on Apr 27, 2018 at 3:54:04 am

Sorry for the typo...thats a very current GTX 1070 vidcard with the latest nvidia drivers. All worked well with v 14.x. It was the update to v15 that stopped working.
I am aware that win 7 64SP has not been a supported version for quite some time. Nevertheless, it would be a surprise to me if a bug in Win 7 was unique to win7 ; and not win 10.
At any rate, I made the report, JIC anyone else also experiences the crash.
Thanx



Return to posts index

Duke Sweden
Re: Bug Report for Resolve 15 B2
on Apr 27, 2018 at 1:32:06 pm

Audio cuts out on "Color" page while still working fine on other pages.

Dell XPS 8920
Intel i7 core 7700 build
GeForce GTX 1050ti
32 Gigs of RAM
3 7200 RPM SATA Drives
Windows 10 64-bit
DaVinci Resolve 14.3


Return to posts index


Duke Sweden
Re: Bug Report for Resolve 15 B2
on May 4, 2018 at 4:10:38 pm

For some reason my last three renders will chug along just fine until it gets to 99%, then it'll hang for about 2 minutes before completing.

Dell XPS 8920
Intel i7 core 7700 build
GeForce GTX 1050ti
32 Gigs of RAM
3 7200 RPM SATA Drives
Windows 10 64-bit
DaVinci Resolve 14.3


Return to posts index

Tero Ahlfors
Re: Bug Report for Resolve 15 B2
on May 4, 2018 at 6:50:17 pm

[Duke Sweden] "For some reason my last three renders will chug along just fine until it gets to 99%, then it'll hang for about 2 minutes before completing."

If you're exporting H264 then there's usually a small wait after for the muxing to complete.


Return to posts index

Duke Sweden
Re: Bug Report for Resolve 15 B2
on May 4, 2018 at 10:11:43 pm

I always export h264. And many times I've found myself looking at the Delivery page as the render completes, and this is the first time I've seen this behavior. Of course it never happened in previous versions of DR, ergo I declare it to be a v. 15 bug! Remember, my videos are only a few minutes long, I'm not rendering out half hour documentaries.

Dell XPS 8920
Intel i7 core 7700 build
GeForce GTX 1050ti
32 Gigs of RAM
3 7200 RPM SATA Drives
Windows 10 64-bit
DaVinci Resolve 14.3


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]