FORUMS: list search recent posts

RAID speed Dropped? :(

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Alex Frankland
RAID speed Dropped? :(
on Aug 18, 2012 at 2:07:01 pm

Hey Guys,

I'll get straight to the point. A while ago when I did a Disk Speed Test, I was getting 260-270 MB/s. After recently realising that my DaVinci performance dropped slightly, I decided to do another Disk Speed Test of which I then found out disk performance dropped to 150-160 MB/s.

I then decided to delete some unnecessary files from my RAID to increase available space, thinking performance could improve as a result. However, I was still getting 150-160MB/s.. :(

I checked my RAID Utility and it still has a green light and says 'Good'. The last time the Battery conditioned itself was about two and a half months ago.

What else can I do to get back to 260-270 MB/s again?


Thanks a bunch.

Alex.

----------------------------------
8-core, OSX 10.7.3, 16GB
RAID5 4TB,
Radeon HD 5770, Quadro 4000
DeckLink HD Extreme 3D
JVC DT-V24G1
Resolve 8.2.1 + Wave


Return to posts index

Sascha Haber
Re: RAID speed Dropped? :(
on Aug 18, 2012 at 8:10:47 pm

Mine says 550 mbs .. on 4 disks WD Black Caviar
my companies says 1500 mbs .. on 24 disks WD Enterprise edition
empty...off course
and after running iDefrag
and yours ?

A slice of color...

DaVinci 8.2.1 OSX 10.7.2
MacPro 5.1 2x2,4 24GB
RAID0 8TB
GTX 470 / Quadro 4000
Extreme 3D+

ICA Instructor
http://www.icolorist.com/Sascha.html


Return to posts index

Alex Frankland
Re: RAID speed Dropped? :(
on Aug 18, 2012 at 8:41:24 pm

Hey Sascha,

It's really strange... I did another test on my Mac HD volume at RAID5 and was getting almost 300mbs as opposed to my other volume (currently 150mbs. 260mbs before....). Im really confused...

I have 4 WD black caviar HDs (1TB each)

By the way does iDefrag actually work and would it help with my case? Iv'e read reviews that say it doesn't do very much..

Thanks

Alex.


Return to posts index


Sascha Haber
Re: RAID speed Dropped? :(
on Aug 19, 2012 at 3:42:17 pm

Well, dont trust what you read in the internet :)
I love it, especially on the system disk.

A slice of color...

DaVinci 8.2.1 OSX 10.7.2
MacPro 5.1 2x2,4 24GB
RAID0 8TB
GTX 470 / Quadro 4000
Extreme 3D+

ICA Instructor
http://www.icolorist.com/Sascha.html


Return to posts index

Alex Frankland
Re: RAID speed Dropped? :(
on Aug 19, 2012 at 4:52:15 pm

[Sascha Haber] "Well, dont trust what you read in the internet :)
I love it, especially on the system disk."


Sorry to keep bugging, but would iDefrag actually get me back approx. 100mbs of speed? sounds like I'd be dreaming... haha.

Also whats really confusing me, is why my two volumes set at RAID5 coming from the exact same hardware is now functioning different speeds.. technically they should be running at identical speeds like before. Where did I go wrong and what am I missing??

Thanks again.

Alex


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]