FORUMS: list search recent posts

Start Up Errors

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Mike Karnell
Start Up Errors
on Jul 16, 2012 at 5:17:43 am

Hey, guys. New to the forum and Resolve. I'm getting an error message when I open up Resolve. It says:

"WARNING: No OpenCL Acceleration Hardware Detected! Please quit and install a OpenCL accelerated GPU card or update your OpenCL software driver to the latest version."

I'm using an iMac. The specs are:

Model Name: iMac
Model Identifier: iMac8,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.8 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 6 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 1.07 GHz
Boot ROM Version: IM81.00C1.B00
SMC Version (system): 1.30f1
Chipset Model: ATI Radeon HD 2600 Pro
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x9583
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-B2250L-259
EFI Driver Version: 01.00.259


Any advice on the next step? This might be a simple problem but I'm new to this whole thing and not sure what to do. Any help would be much appreciated!


Return to posts index

Juan Salvo
Re: Start Up Errors
on Jul 16, 2012 at 4:16:30 pm

Here is the problem:
Chipset Model: ATI Radeon HD 2600 Pro

This card doesn't support OpenCL, Resolve prefers CUDA for best performance and will fall back to OpenCL if CUDA is not available. But sadly your system supports neither CUDA nor OpenCL.

Sorry to be the bearer of bad news.

Colorist | Online Editor | Post Super | VFX Artist | BD Author

http://JuanSalvo.com


Return to posts index

Mike Karnell
Re: Start Up Errors
on Jul 16, 2012 at 4:25:58 pm

Thanks, Juan. Is there any solution for my current setup or am I just out of luck?


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]