FORUMS: list search recent posts

Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Katy Lock
Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
on Jul 30, 2015 at 7:00:48 pm

Hi there
We are trying to render out 1080i50 Apple ProRes HQ clips in DaVinci 12 Beta. We have checked the 'Enable Field Processing' box in the project settings and also the 'Field Rendering' box on the Deliver page. However as soon as we click 'Start Render' the tick for 'Field Rendering' instantly disappears. The exported clip looks to be progressive.

Any help and advice gratefully received!

Katy


Return to posts index

Robert Ober
Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
on Jul 30, 2015 at 11:09:11 pm

The exported clip looks to be progressive.

If you put it into Mediainfo what does it say?

Robert

Robert A. Ober
IT Consultant, Vidcaster, & Freelancer
http://www.infohou.com
Houston, TX


Return to posts index

Katy Lock
Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
on Jul 31, 2015 at 12:09:02 pm

Hiya, thanks for getting back to me:

In MediaInfo the file information for our Resolve delivered clip is:
Scan Type: Progressive

Whereas our footage normally reads:
Scan Type: Interlaced
Original Scan Type: Progressive
Scan type, store method: Interleaved fields
Scan order: Top field first.
(The original Scan Type and Scan order fields do not appear for the Resolve delivered clip).

We are sure that the checkbox for 'Field rendering' is being unchecked upon us clicking 'Start Render'. We have used DaVinci Resolve 11 to export these clips before without this problem.

Any thoughts?


Return to posts index


Haakon Wheeler
Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
on Aug 3, 2015 at 10:34:13 am

Could it be a bug?

Have you tried rendering to other codecs/containers in 1080i50? Or just without any grading or pluginfilters applied?

- Haakon


Return to posts index

Katy Lock
Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
on Aug 3, 2015 at 10:48:38 am

Hi there,

Yes, we have tried both of those things. It still outputs a progressive clip.

Cheers

Katy


Return to posts index

Robert Ober
Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
on Aug 3, 2015 at 11:12:06 pm

[Katy Lock] "Yes, we have tried both of those things. It still outputs a progressive clip."

Sounds like a bug. I would go back to Resolve 11.

Hope you get it worked out:-)


Return to posts index


Dwaine Maggart
Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
on Aug 4, 2015 at 5:30:22 pm

This should be addressed in Beta 2, now available.

Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support


Return to posts index

Katy Lock
Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
on Aug 4, 2015 at 5:39:47 pm

Thanks Dwaine. I'll download and see what happens. Cheers, Katy


Return to posts index

Katy Lock
Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
on Aug 5, 2015 at 4:55:45 pm

The Beta 2 version did indeed solve the issue and I am now able to export interlaced clips. Thanks everyone for your help.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]