FORUMS: list search recent posts

All others sync, one video/audio doesn't

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Benjamin Steiner
All others sync, one video/audio doesn't
on May 10, 2015 at 7:47:32 am

The rest of the footage syncs video/audio correctly but somehow I have one clip where the Wav file recorded on set (I know it's the correct sound for that video) has a shifted time code: in the sound file, the clap/slate is shifted around 1 minute 26 seconds. As a result it doesn't sync.

Any idea why one wav file would have incorrect timecode whereas all of the rest is OK and syncs correctly with video?

Incidentally, it happens on the video whose timecode passes midnight (starts 23:59:47, until 24:01:11: next video file starts 00:02:20), but that might just be a coincidence.

Thanks.


Return to posts index

Marc Wielage
Re: All others sync, one video/audio doesn't
on May 11, 2015 at 4:45:30 am

Crossing midnight is a disaster for post. Don't do that.


Return to posts index

Sascha Haber
Re: All others sync, one video/audio doesn't
on May 11, 2015 at 7:16:48 am

Crossing midnight working is a disaster for planning. Don't be that guy.

Resolve 11.2 - Smoke 2015 EXT1SP2 - Sapphire 8
Colorist / VFX Guru / Aerial footage nerd
http://vimeo.com/saschahaber
https://dk.linkedin.com/in/saschahaber


Return to posts index


Benjamin Steiner
Re: All others sync, one video/audio doesn't
on May 11, 2015 at 12:02:46 pm

Well they shot it that way, it's done... what can I do now?

There is only this one clip, somehow the corresponding sound file has a timecode shift of around 1 minute 26 seconds. Can I sync this by hand in DaVinci?

Thanks


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]