FORUMS: list search recent posts

Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
david hare
Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 6, 2014 at 2:38:51 pm

Hi, ok yes im new to resolve as it came with my black magic 4k camera. I have followed every step possible from the net including videos etc. I find my footage add to media pool. I can see it, i can wtch it, i can scrub through it. But i cant see it in the colour section nor can i see it in the edit section. I cant drag a clip to the timeline as it wont let me. Ive seen people say i need to add a new timeline but i cant see where i would do this.

The main thing i want to do is do some slight colour correct then render them out as proxys for editing in adobe cc2014. Im wanting to then export from adobe to finish off in resolve.

PLEASE PLEASE can anyone help me. Im using resolve 10 that came with the camera.

Cheers


Return to posts index

Glenn Sakatch
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 6, 2014 at 5:29:33 pm

select all your footage in the media pool, right click, add to timeline

Glenn


Return to posts index

david hare
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 6, 2014 at 11:25:30 pm

That doesn't work. I've uploaded a video to show you what i mean. I cant get my head round it at all. My main thing im wanting to do is do a slight colour grade then export for proxy's. But as you can see from the video it doesn't allow me to.

https://reels.creativecow.net/film/trouble-getting-dng-files-into-the-colou...


Return to posts index


Sascha Haber
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 7, 2014 at 12:52:08 pm

Hey David..

relax :) we will sort this out.

Ok, two option to get the footage onto a timline.
For proxy creation you do not even go to the EDIT tab.
Select all your footage, right click and go to the lowest option called
Create Timeline using selected clips....and then just press create new timeline
That will put it all on one timeline in the right order..
The videos you are watching are probably from Resolve 9 where all footage automatically was sitting on a master timeline.
Thats not the case anymore...

Alternatively you need to act from the EDIT Tab.
Above your Media Pool is a smaller window.
Rightclick there to make a new Timeline
Afterwards you can drag and drop media or insert and append it all at once.

Please ditch the old videos and get Warrens FXPHD class for Resolve 11
http://www.fxphd.com/store/fastforward/resolve-v11-fundamentals/

Cheers
Sascha

A slice of color...

Resolve 11.1.2 - Smoke 2015 - Sapphire 8
Colorist / VFX Guru / Aerial footage nerd
http://vimeo.com/saschahaber


Return to posts index

Marc Wielage
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 6, 2014 at 11:13:26 pm

Create a new timeline in the Edit mode by right-clicking in the Timeline window (upper left) and choosing "New Timeline." Give it a name. You should now see a Video and Audio track on the main bottom area. Now you can drag or insert your media to this timeline.

All of this is covered in extreme detail in the manual.


Return to posts index

david hare
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 7, 2014 at 2:05:14 am

That simple does not work. I have read the manual and i have tried everything. watching tutorials people just double click the footage, it goes into the master folder in the media pool. they then go over to colour and the footage is visable. When i do it the footage goes in to a master folder which is seperate to the media pool. The footage does not show up in the media pool section.

Im seriously confused about this.


Return to posts index


Glenn Sakatch
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 7, 2014 at 2:18:01 am

What version of resolve are you running?
Have you gone to the edit page and hit the + button to make a new timeline.

You have to have a timeline before you can go to the color page.

The tabs at the bottom are in that order for a reason.

Glenn


Return to posts index

david hare
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 7, 2014 at 11:19:39 am

I'm running resolve 10. I don't see any + apart from in the folder section. Ill happily upload another video if you think it may help.


Return to posts index

Martin Sansom
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 7, 2014 at 12:32:02 pm

I can see the + sign in the edit page at the end of your video, it's right there above the media pool.


Return to posts index


david hare
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 7, 2014 at 3:40:30 pm

That just adds a new folder to the media pool


Return to posts index

david hare
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 7, 2014 at 3:58:02 pm

Ok i may have cracked it. that was some going, i had to update to resolve 11. Now another issue im facing is that once ive rendered out my proxy's and done some editing in premiere. When i export the XML from adobe and try and open it up in resolve all i am getting is blank videos and an error saying the videos do not match the timecode. Any ideas? Im using a windows 7 machine, filming in 25fps.


Return to posts index

Glenn Sakatch
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 7, 2014 at 5:47:02 pm

That would probably indicate that you didn't set up your proxys properly in Resolve, to carry on the Timecode and reel names for each clip. This information is critical to be able to do a round trip to and from any editing program.

More information on how you did your proxys (all the conform page settings, as well as format you output) might help someone explain where things went off track.

For the most part, in these situations, small tests are the best way to make sure the workflow is correct. Hopefully you are still at the testing stage.

Glenn


Return to posts index


Marc Wielage
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 8, 2014 at 7:23:12 am

[david hare] "That simple does not work. I have read the manual and i have tried everything. watching tutorials people just double click the footage, it goes into the master folder in the media pool. they then go over to colour and the footage is visable. "

Not without a timeline it won't. You're missing a step.


Return to posts index

Glenn Sakatch
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 8, 2014 at 3:25:10 pm

Also, please be aware that Blackmagic is continually updating this software. Subtle differences have rolled through the interface for the last several versions. If the tutorial you've watched is from Version 9, then many of the tabs and buttons have changed. Even my original post about selecting the clips and right click right from the media tab to create a timeline is, I believe, only available in 11.

Glenn


Return to posts index

Sascha Haber
Re: Im having some trouble getting my footage to be seen in the colour section
on Dec 9, 2014 at 9:06:11 am

It was very clear in his video that he was not right clicking the (very small) timeline window.
Now in R11 its a whole new tab which is hard to miss.
That kinda clears the mist :)

A slice of color...

Resolve 11.1.2 - Smoke 2015 - Sapphire 8
Colorist / VFX Guru / Aerial footage nerd
http://vimeo.com/saschahaber


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]