FORUMS: list search recent posts

Edit Page playback

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Perry Trest
Edit Page playback
on Nov 6, 2014 at 3:17:13 pm

Since upgrading to 11.1.1, the edit page is doing some very strange things. May have to back up to 11.1 but I thought I would run this one by you guys.

My current project contains Sony F5 2k raw media that appears in the media pool as .mxf.
The timeline is 1920x1080 @ 23.976fps.

Every time I enter the edit page, playback slows to 5fps +/-.

Example:
I'm working in the color page as normal, everything good.
I enter the edit page to make a change to the timeline and playback hits 5fps.
Back to the color page and it also will now only playback at 5fps.
I have to close Resolve and re-launch to re-gain 23.976fps.
As long as I avoid the edit page everything works as expected.

I have the latest Cuda drivers running on OS 10.9.4
The media is on a USB3 drive connected via a Caldigit USB3 PCI card.

Anybody else seeing this?
Thanks in advance.

Perry Trest
POSTDIGITAL, Inc.
http://www.perrytrest.com

OS 10.9.4
Davinci Resolve 11.1 Licensed
MacPro 12core 3.33Ghz (2010)
32GB RAM
Slot 1 = GTX780 6GB GUI
Slot 2 = Cubix Xpander
Slot 3 = DeckLink SDI
Slot 4 = Nitris DX
Cubix Xpander = GTX780 6GB GPU + Caldigit eSata/USB3
Internal 6TB soft RAID-0
Euphonix Artist Color
Flanders Scientific CM170

Davinci Resolve 11 Lite
iMac 27" 2.7GHz Quadcore i5
20GB RAM
Blackmagic Mini Monitor


Return to posts index

Peter Chamberlain
Re: Edit Page playback
on Nov 7, 2014 at 1:05:02 am

Hi, can you post a link to a few seconds of the clip?


Return to posts index

Perry Trest
Re: Edit Page playback
on Nov 7, 2014 at 3:57:49 pm

https://www.wetransfer.com/downloads/57a62f538326051f28e858365e9f402b201411...

Perry Trest
POSTDIGITAL, Inc.
http://www.perrytrest.com

OS 10.9.4
Davinci Resolve 11.1 Licensed
MacPro 12core 3.33Ghz (2010)
32GB RAM
Slot 1 = GTX780 6GB GUI
Slot 2 = Cubix Xpander
Slot 3 = DeckLink SDI
Slot 4 = Nitris DX
Cubix Xpander = GTX780 6GB GPU + Caldigit eSata/USB3
Internal 6TB soft RAID-0
Euphonix Artist Color
Flanders Scientific CM170

Davinci Resolve 11 Lite
iMac 27" 2.7GHz Quadcore i5
20GB RAM
Blackmagic Mini Monitor


Return to posts index


Sascha Haber
Re: Edit Page playback
on Nov 8, 2014 at 10:19:28 am

Hi Terry,

I tested the footage on my new MacPro 6 Core 2x D700 under 10.10 and it plays just fine.
Both in the color page with a couple of nodes and also in the edit page and media pool.
However, if I try the same on the company system which looks a lot like yours, it stutters too.
We had the problem with a lot of the XAVC footage and decided to go with a ProRes conversion done in the Sony tool provided.
Also because AVID was very unhappy with the codec as well.

A slice of color...

Resolve 10.1.4 - Smoke 2015
Colorist / VFX / Aerial footage nerd
http://vimeo.com/saschahaber


Return to posts index

Perry Trest
Re: Edit Page playback
on Nov 8, 2014 at 9:40:05 pm

Thank you for testing this Sasha.

What I've found after further investigation is that if I place a single clip in a new timeline by itself, it plays perfectly in media, edit, and color. But when there are multiple clips in the timeline (22 minutes trt in this case) playback drops to 5 or 6fps if I switch to the edit page and hit play.

To reiterate, this only occurs with F5 footage. If I avoid the edit page during a grading session, everything works as expected. If I switch to edit page and press play, I end up having shut down and restart Resolve. Unfortunately my client does not want his footage transcoded to ProRes prior to grading.

Perry Trest
POSTDIGITAL, Inc.
http://www.perrytrest.com

OS 10.9.4
Davinci Resolve 11.1 Licensed
MacPro 12core 3.33Ghz (2010)
32GB RAM
Slot 1 = GTX780 6GB GUI
Slot 2 = Cubix Xpander
Slot 3 = DeckLink SDI
Slot 4 = Nitris DX
Cubix Xpander = GTX780 6GB GPU + Caldigit eSata/USB3
Internal 6TB soft RAID-0
Euphonix Artist Color
Flanders Scientific CM170

Davinci Resolve 11 Lite
iMac 27" 2.7GHz Quadcore i5
20GB RAM
Blackmagic Mini Monitor


Return to posts index

Margus Voll
Re: Edit Page playback
on Nov 19, 2014 at 7:21:45 am

I see similar thing on my 5.1 but with some material and not sure if the same amount
you have.

What sometimes fixes it for me is zooming in a bit as the lag seems to me stronger
when all zoomed out like UI refresh would do that.

--

Margus

http://iconstudios.eu
https://vimeo.com/iconstudioseu/videos

DaVinci 10, OSX 10.8.5
MacPro 5.1 2x2,93 24GB
GUI 4000 / GPU GTX 780
DL 4K
Eizo Color
Scope Box
Full Ligthspace CMS


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]