FORUMS: list search recent posts

Not running recommended configuration for maximum performance

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Rick Turners
Not running recommended configuration for maximum performance
on Jan 11, 2014 at 6:34:17 am

I've been getting this error lately. (after I installed an offices Quadro 4000 and then reinstalled my GTX 285.)

In System Overview for GPUs it says I have Card 1- GTX 285, Card 2 - GT 120. The card also shows up in the system profiler so its not like its not recognized by the system. However Resolve does not seem to recognize it. I'm also getting worse performance.


Any ideas?


Return to posts index

Andy Winter
Re: Not running recommended configuration for maximum performance
on Jan 11, 2014 at 12:09:07 pm

is the computer monitor connected to the quadro?

it seems like resolve uses the quadro for accelaeration only. perhaps
also try to check "use gpu card for cuda aas well" or something similiar
in the options, i can't recall right now.


Return to posts index

Robert Ruffo
Re: Not running recommended configuration for maximum performance
on Jan 15, 2014 at 6:41:06 am

For that message to go away, the card, no matter how extraordinarily powerful, has to have no monitors attached to it - regardless of whether "Use GUI for Compute" is checked on or not - wee misjudgment in the warning system, or maybe it doesn't see your checkbox yet at that stage of the load. Anyway, not a big thing to just press OK me thinks


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]