FORUMS: list search recent posts

9.1.6 performance drop compared with 10b3?

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Yanni Kronenberg
9.1.6 performance drop compared with 10b3?
on Nov 4, 2013 at 12:16:30 pm

10b3 has crashed a few times so I decided to go back to 9.1.6 for a while. I noticed a significant performance drop compared with 10b3. Is this expected? I don't remember 9.1.6 being this slow.

When trying to play a grade that has about 12 nodes v9.1.6 struggles to get above 18fps, but 10b3 plays it perfectly at the timeline frame rate of 25fps. The timeline resolution is 2048x1080. The project consists of R3D files and was originally created in 9.1.5.

I performed the standard candle test on both 9.1.6 and 10b3 but this yielded the same result of 18.5fps @ 16 blur nodes for both versions of Resolve.

I am using the full version of Resolve. To perform the reinstall I just trashed the application package and re-installed 9.1.6. Do I need to uninstall 10b3 in a more thorough way?



MacPro 2x6x2.4Ghz
OS X 10.8.4
48GB OWC
4 x Ultrastar 2TB software RAID 0
GTX Titan - GUI and GPU (Asus PC Version)
Decklink Mini Monitor
CUDA 5.5.25
Desktop Video 9.7.7


Return to posts index

Sascha Haber
Re: 9.1.6 performance drop compared with 10b3?
on Nov 4, 2013 at 1:26:29 pm

its the Decklink card...take it out of the system and try again...

A slice of color...

Resolve 10b3 , Smoke 2013 EXT
Colorist / VFX / Aerial footage nerd
http://vimeo.com/saschahaber


Return to posts index

Rohit Gupta
Re: 9.1.6 performance drop compared with 10b3?
on Nov 5, 2013 at 6:35:28 am

In V9 turn on optimized display in video monitoring section.


Return to posts index


Sascha Haber
Re: 9.1.6 performance drop compared with 10b3?
on Nov 5, 2013 at 7:25:32 am

Rohit, I am pretty sure the performance drop introduced with Mavericks has to do with the BMD drivers.
When I´m using the optical audio its just fine.
I am using the latest desktop video and its much better already, but still, it feels like the audio is waiting for the video or the other way round.
Even simple system sounds feature the same lag Resolve has from turning a control to seeing the change on screen.
Like its syncronised in a weird way.
But without the Decklink card using only Core audio the problem is gone.
I mean, the BMD Forum is full of reports like this..isnt it?

A slice of color...

Resolve 10b3 , Smoke 2013 EXT
Colorist / VFX / Aerial footage nerd
http://vimeo.com/saschahaber


Return to posts index

Margus Voll
Re: 9.1.6 performance drop compared with 10b3?
on Nov 6, 2013 at 5:32:16 am

Then we just have to wait it to be ironed out i bet.

Seems really common to me with os updates.

--

Margus

http://iconstudios.eu
https://vimeo.com/iconstudioseu/videos

DaVinci 9, OSX 10.7.4
MacPro 5.1 2x2,93 24GB
GTX 470 / Quadro 4000
Multibridge 2 Pro


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]