FORUMS: list search recent posts

Sync problem between LightSpace CMS and Resolve during calibration process

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Antoine d'Artemare
Sync problem between LightSpace CMS and Resolve during calibration process
on Apr 7, 2013 at 4:08:07 pm

Hello,

I am having problems with calibration of a Dreamcolor, using a i1 Display Pro probe, with LightSpace displaying patches in DIP mode using DaVinci Resolve.

All the times I started calibration (using an EDL in Resolve) the sync was ok in the fist hours, but after 10h of calibration I have a delay of approximatively 1sec40 between Light Illusion and Resolve. This delay seems to bring errors to the calibration (some patches appear far out of the CIE Gammut diagram). Resolve is after Light Illusion so I assume that the DI system is not maintaining real time playback.

However, I tried using low-res files (8bit Tiff 300x300 pixels patches) or low-res proxies (300x300px proxies generated in the Proxy Manager of Resolve), but it doesn't change the problem. I'm surprised because Da Vinci shows me that the timeline reaches 24fps without pain. As anyone an idea? Did someone have the same problem or experience?

Thank you for your help,

Antoine d'Artemare

PS: I'm using a probe integration time of 2sec, with a Time per Frame of 8sec, during a 17^3 cube calibration.


Return to posts index

Steve Shaw
Re: Sync problem between LightSpace CMS and Resolve during calibration process
on Apr 9, 2013 at 2:13:33 pm

If anyone can help Antoine it would be appreciated.

I really seems the Resolve cannot playback real-time for the duration of there profile as the Resolve time-line is running slow compared to the LightSpace patches display.

I know there are a lot of Resolve users with LightSpace on this forum, so I hope someone can help.

Cheers,

Steve


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]