FORUMS: list search recent posts

resolve 9 slow playback

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
pierre reischer
resolve 9 slow playback
on Jan 10, 2013 at 3:01:45 pm

Hi folks, when playback hd footage the cuda gpu shows a red sign over the viewer and it plays the video only at 20 or sometimes even less frames per second.
what is the solution to this problem?
i have 12 gb ram, do i need more?
i have a single NVIDIA Quadro 4000 2048 MB, do i need a second gpu card?
right now i am running 10.7.5 and decklink hd extreme 3d+


thanks for your help

pierre


Return to posts index

Barrie Williams
Re: resolve 9 slow playback
on Jan 13, 2013 at 4:00:02 am

First set playback settings to 8 bit instead of 10...
Then try full screen playback.


Barrie


Return to posts index

Mart Manic
Re: resolve 9 slow playback
on Jan 15, 2013 at 11:29:08 pm

Well I'm facing the same issue with prores4444 1080p - 22fps playback.
32gb ram, gtx690 and a quadro 400 for GUI, RAID (tho it makes no difference if raid or not).

We are all atomic and subatomic particles and we are all wireless...


Return to posts index


Charles Haine
Re: resolve 9 slow playback
on Jan 16, 2013 at 10:08:10 pm

I have the same problem with both my systems as well.

ProRes4444 with audio from either an internal RAID striped for speed or external drive.

18-20fps at 10bit monitoring
20-22fps at 8bit monitoring.

It generally plays perfectly in the conform room.

Doesn't matter what tab is selected in the color room (power window, curve, etc.)

Room 1
12 core
16gb of RAM
GT120 GUI
GTX570 GPU

Room 2
4core
12GB of RAM
4870 GUI
3x GTX285 GPU

But they both give identical playback speeds; super frustrating.

http://www.dirtyrobber.com


Return to posts index

Rohit Gupta
Re: resolve 9 slow playback
on Jan 16, 2013 at 6:47:24 am

Did you try turning on "Optimized monitoring" in the Video Monitoring section? It helps when using a single GPU with Decklink Video monitoring.


Return to posts index

Barrie Williams
Re: resolve 9 slow playback
on Jan 16, 2013 at 7:44:42 am

Rohit.
I forgot to mention this when we chatted , but this solution is not available in 3d because it corrupts the hdsdi output.
Barrie


Return to posts index


Rohit Gupta
Re: resolve 9 slow playback
on Jan 16, 2013 at 11:06:21 am

If you use a Decklink 3D+ and run it in dual SDI mode, where you have left and right eye coming out of different SDI sockets, you should be able to use the optimized mode. The HDMI output can be configured to do side-by-side, etc. from the Decklink control panel.


Return to posts index

Declan Smith
Re: resolve 9 slow playback
on Jul 31, 2013 at 10:07:46 pm

Perfect, this solved it for me.

Many Thanks

Declan Smith
http://www.madpanic.tv
After Effects CS6/ FCS3 / Canon XLH1 / Canon 7D / Reason / Cubase

"it's either binary or it's not"


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]