FORUMS: list search recent posts

Not able to add matte in node graph Resolve 9

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
David Mathis
Not able to add matte in node graph Resolve 9
on Oct 3, 2012 at 4:51:34 pm

Not sure if anyone else is experiencing this but I am not able to add a matte into the node graph. When I right-click on any node the option to add a matte is not there.

I can add a clip into the media pool as a matte, however. Is there something I am missing or could this be a bug. I have tried uninstalling the software and then follow up with a re-install and still get the same issue. Any help is greatly appreciated.

System details:
Mac Pro Quad Core
OS 10.8.2 -- Mountain Lion
6 GB Memory
ATI Radeon 5770 graphics card

With exception of SD card reader, no other external devices are attached.


Return to posts index


Sascha Haber
Re: Not able to add matte in node graph Resolve 9
on Oct 3, 2012 at 5:24:27 pm

1. Add a matte to the media pool makes it available only in track mode .
2. Add a matte to a clip enables it for that clip only.

A slice of color...

Resolve 9.01 OSX 10.8.2

Colorist / Aerial footage nerd
http://vimeo.com/saschahaber


Return to posts index


Joseph Owens
Re: Not able to add matte in node graph Resolve 9
on Oct 3, 2012 at 10:38:05 pm

[David Mathis] "I can add a clip into the media pool as a matte,"

As Sascha correctly observes, you only add a matte for a particular clip. You aren't really bringing it into the Media Pool so much as you are selecting a clip already in the pool and "attaching" the matte to that clip. And the rules about offsets and clip length have changed in version 9.

jPo

"I always pass on free advice -- its never of any use to me" Oscar Wilde.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]