FORUMS: list search recent posts

Problems on Grabbing Stills

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Cassiano Zoboli
Problems on Grabbing Stills
on Aug 7, 2012 at 12:52:30 pm

I'm having a problem on grabbing stills. The message is:

"resolve failed to create directory "/.gallery/63/ae"

I'm working on 8.2.2 version on a OSX 10.7.4.
Anyone's got the same issue?
Thanks in advance!


Return to posts index

Dwaine Maggart
Re: Problems on Grabbing Stills
on Aug 7, 2012 at 9:17:58 pm

By default, Resolve will use the first Media Storage Volume that you have defined in the Resolve Preferences area, as the place to store stills. You can also see the Stills path by looking in the Resolve Config page, on the Settings tab, in the Resolve Working Folders area.

If you have a path defined that Resolve does not have permission to write to, you will see the issue you are reporting.

In Resolve Preferences, you appear to have your system hard drive root path defined as the first Media Storage Volume. You should not do that, as Resolve does not have permission to write to that path.

The best solution is to define a first Media Storage Volume in Resolve Preferences, that the Resolve app does have permission to write to.

Alternatively, on the Config page Setting tab, you can manually change the Gallery Stills path in the Working Folders area, to a path that Resolve can write to.

Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support


Return to posts index

Cassiano Zoboli
Re: Problems on Grabbing Stills
on Aug 7, 2012 at 10:06:47 pm

Thank you very much, Dwaine!!!!

It all worked great!

MacPro Octo 24gb RAM
Nvidia Quadro 4000
GT 120
DaVinci Resolve 8.2.2
Tangent Wave
Decklink SDI


Return to posts index


Fred Ricci
Re: Problems on Grabbing Stills
on Aug 7, 2012 at 11:11:08 pm

Vai trabaiĆ”, vagabundo!
( private joke, I unfortunately know this guy ;-)

NEHALEM OCTO 2,26
GT 120
GTX 285
8 Giga RAM
SOFT RAID 8 Tera
Wave
Eizo 243 + Hdlink displayport
DAV, COLOR, FINAL CUT AND MEDIA COMP


Return to posts index

Duke Sweden
Re: Problems on Grabbing Stills
on Jan 10, 2017 at 7:26:03 pm

4 1/2 years later and still the same problem. Why don't you just fix it?


Return to posts index

Marc Wielage
Re: Problems on Grabbing Stills
on Jan 15, 2017 at 7:49:24 am

[Duke Sweden] "4 1/2 years later and still the same problem. Why don't you just fix it?"
You mean, you still haven't set a default path for your Media Storage in User Prefs?


Return to posts index


Duke Sweden
Re: Problems on Grabbing Stills
on Jan 15, 2017 at 12:57:01 pm

I just installed Resolve the day I put up that comment. The problem, according to the first post in this thread, has been going on for 4 1/2 years. But thanks for trying to make me look stupid.


Return to posts index

Marc Wielage
Re: Problems on Grabbing Stills
on Jan 15, 2017 at 11:38:39 pm

It's not a problem if you just fill in the drive path name. I've seen it happen on a lot of systems, particularly when you move a session. Just fix the drive/path name in the User Prefs, reboot, and you're set.


Return to posts index

Duke Sweden
Re: Problems on Grabbing Stills
on Jan 15, 2017 at 11:58:01 pm

I already fixed it. While googling to find out what the cause was I came across this post. Just saying why does Resolve still do this after 4 years is all.


Return to posts index


Tero Ahlfors
Re: Problems on Grabbing Stills
on Jan 16, 2017 at 4:58:42 am

Giving Resolve a cache folder it can't write to is a user problem, not a Resolve problem.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]