FORUMS: list search recent posts

Render Errors in Resolve 9

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Florian Gintenreiter
Render Errors in Resolve 9
on Aug 2, 2012 at 11:20:53 am

I have been playing with Resolve 9 yesterday and found it to be a really cool upgrade. However I have had some issues with strange render-artifacts: In extreme highlights and darks the pixels get solarised either yellow or black. It's not persistent, but a couple of frames per clip bear that artifact. So if I play it back some frames flash.

I can see these flashes, while working in Resolve both in the GUI as well as on the output of my DeckLink card AND it's on the rendered files as well.

I'm on a MacPro running 10.7.4 with a ATI Radeon HD 5870 and had no such Problems with Version 8.2.1 of Resolve.

I presume this is a Beta-Issue, but maybe someone has run into it as well and found a fix.

cheers

Florian

________________________________________
Director of Photography, Director, Editor
Vienna, Austria


Return to posts index

Daniel Lama
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 2, 2012 at 12:39:02 pm

I render at the lowest speed (1% of full speed) and had no artifacts so far.
I hope someone comes with a better solution/answer than this one:

Daniel Lama


Return to posts index

Florian Gintenreiter
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 2, 2012 at 12:43:00 pm

How/Where do you set render-speed in Resolve?

________________________________________
Director of Photography, Director, Editor
Vienna, Austria


Return to posts index


Daniel Lama
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 2, 2012 at 12:56:12 pm

At the DELIVER page, under Render Settings (left side of screen), you have Presets, then Output. Is the last setting on Output. You set the speed there before you hit Add Job to the Render Queue.


Daniel Lama


Return to posts index

Peter Chamberlain
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 2, 2012 at 1:12:42 pm

Hi, can you let us know which format I'd your source, and render, resolution and also on the color page, do you get realtime playback?
Peter


Return to posts index

Florian Gintenreiter
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 2, 2012 at 1:15:49 pm

The source is 1080p25 ProResHQ most of the shots are from a C300 recorded on an Atomos Samurai and some shots are from a GoPro, but converted to ProRes for editing. I'm outputting ProresHQ, too.

________________________________________
Director of Photography, Director, Editor
Vienna, Austria


Return to posts index


Florian Gintenreiter
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 2, 2012 at 1:16:49 pm

The source is 1080p ProResHQ most of the shots are from a C300 recorded on an Atomos Samurai and some shots are from a GoPro, but converted to ProRes for editing.

I get about 18fps, which is what I got in Resolve 8 with a comparable count of nodes on the same GFX card.

________________________________________
Director of Photography, Director, Editor
Vienna, Austria


Return to posts index

John Burkhart
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 2, 2012 at 1:59:53 pm

For what it's worth I ran into this same thing today as well. The outside window in the shot (highlight) had a black splotch that would come in at seemingly random frames.

I noticed that the splotch occurred where two power windows happened to overlap. I adjusted one of the windows to not overlap and the problem disappeared.

I was also using 1080p25 Pro Res 422HQ from an Arri Alexa.

Hope this helps.

JB

John Burkhart


Return to posts index

Florian Gintenreiter
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 2, 2012 at 8:15:07 pm

I downgraded to 8.2.2 for the moment, because I got to get a job out the door. Will resume playing with 9, soon.

________________________________________
Director of Photography, Director, Editor
Vienna, Austria


Return to posts index


Peter Chamberlain
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 3, 2012 at 2:59:32 am

There looks to be a few OpenCL issues fixed in 10.8 as we don't see the issues you report. The 10.7.4 also looks fine with CUDA cards so I suggest an upgrade to 10.8 is the quickest solution.
Peter


Return to posts index

Florian Gintenreiter
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 4, 2012 at 7:36:54 pm

I am too chicken to upgrade my production machine to 10.8.0 although I don't see any problems on my notebook, where I do the testing. I'll wait for 10.8.1 or until Blackmagic fixes R9 for 10.7.4 Meanwhile I use Resolve 8.2.2 and am a happy camper.

________________________________________
Director of Photography, Director, Editor
Vienna, Austria


Return to posts index

Matthew Riggieri
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 10, 2012 at 4:02:49 am

Davinci Team

I am having the same problem with 10.7.4 and Open CL on a MacBook Pro 2011 with Radeon 6770M. Setting speed to 50% is a quick fix, but would love to be able to render faster than than for dailies.

Cheers
Matt


Return to posts index


Florian Gintenreiter
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 14, 2012 at 4:09:18 pm

I installed Resolve 9 Beta 2 yesterday and I do have the same problem with that version. I hope it will be fixed for the final release.

________________________________________
Director of Photography, Director, Editor
Vienna, Austria


Return to posts index

Matt Harris
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 23, 2012 at 9:52:51 am

Same problem here on a render. Ill try half speed.


Return to posts index

Nicolas Duchon
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 29, 2012 at 4:08:36 pm

Same problem with Resolve 9 Beta 3 and 10.7.4


Return to posts index


Nicolas Duchon
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 31, 2012 at 6:46:06 pm

I took peter advice and upgraded to OSX 10.8, got rid of the bug.

For those of you who might be afraid of Mountain Lion (like me), its seems to be stable with CS6 cloud, FCS3 and FCPX on a clean install.

I have no idea if the bug with 10.7 can be fixed.


Return to posts index

Winston Hoy
Re: Render Errors in Resolve 9
on Oct 1, 2012 at 5:44:14 pm

Found a similar thread on blackmagic support forums first, but I'm running 9.0.1lite.010 and still seeing the same issues on 10.7.4.


Return to posts index

akin oksuz
Re: Render Errors in Resolve 9
on Feb 22, 2013 at 12:12:50 pm

hi
i have the same problem.

when i render maximum render speed it's flashing. then i changed render speed 5 frames per second the problem resolved.

but now i see these flashes on playback. when i play the sequence its flashing on the highlights.
Also not same frame. every play, different frame flashing on same clips.

can anybody help mi?

my system 2*3.06 ghz6 core intel xeon, 13gb ddr2 ram, ati radeon hd 5770 graphic card.

davinci version 9.1.1 cuda driver version 5.0.37 - gnu driver version 7.32.12 295.10.20f01

the protect 1920*1080 50i video codec is Uncompressed 24-bit RGB (edius output)


Return to posts index

akin oksuz
Re: Render Errors in Resolve 9
on Feb 22, 2013 at 12:15:59 pm



Return to posts index

Juan Salvo
Re: Render Errors in Resolve 9
on Feb 22, 2013 at 2:19:43 pm

Upgrade to OS X 10.8.2. We really need a sticky.

Colorist | Online Editor | Post Super | VFX Artist | BD Author

http://JuanSalvo.com


Return to posts index

akin oksuz
Re: Render Errors in Resolve 9
on Feb 23, 2013 at 9:58:32 pm

i'll try it on monday at work.

but my computers sytesm is lion too at home (iMac). and no same problem with it.

have any idea about that?


Return to posts index

Bertrand Leclipteux
Re: Render Errors in Resolve 9
on Aug 30, 2013 at 9:26:01 am

hello,

I have the same problem with HD footage.
I get artefacts (yellow, grey, black) when I playback or render.
I rendered at 5 fps but the problem is still there.

My macpro is a 2,1 from 2007 and I can't change now. (I can't upgrade to 10.8.x)

Is there a solution ?

http://clair-obscur.be/pics/artefacts-1.png
http://clair-obscur.be/pics/artefacts-2.png


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]