FORUMS: list search recent posts

CUDA drivers not found repeatedly, and then SLOW playback!

COW Forums : DaVinci Resolve

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Charles Haine
CUDA drivers not found repeatedly, and then SLOW playback!
on Apr 17, 2012 at 6:09:49 pm

Going to call Da Vinci in a minute, but figured I would put this up here too.

Our normal machine (12 core 2.93gHz 12GB RAM) has been having Kernel Panics so it's in the shop, and we have a loaner (8 core, 3.2gHz, 16GB RAM).

We installed Da Vinci, plugged in the dongle, the Cubix card and our 3 GTX 285 cubix, and the Blackmagic Decklink and hoped we would be good to go.

However, we keep getting repeated "CUDA drivers not found" errors. We upgraded to the newest drivers, didn't help. We found a thread on this forum that recommended 4.0.5 (instead of 4.2.7), so we installed those, and the error message went away.

BUT our playback is slow! Like 16fps at 8bit for 1080p ProRes files. And all feedback is sluggish as hell.

We have client jobs in our suite every day this week, any help would be greatly appreciated!

Charles Haine
Dirty Robber

http://www.dirtyrobber.com


Return to posts index

Dwaine Maggart
Re: CUDA drivers not found repeatedly, and then SLOW playback!
on Apr 17, 2012 at 6:13:53 pm

CUDA 4.0.5 was never recommended, as far as I know. 4.0.19 should probably work. 4.1.29 should work. 4.2.5 should NOT be used on a multi-GPU system. 4.2.7 appeared to work OK at NAB.

Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support


Return to posts index

Charles Haine
Re: CUDA drivers not found repeatedly, and then SLOW playback!
on Apr 18, 2012 at 1:28:34 am

Just tried 4.0.19 and 4.1.29 and I no longer get the error message, but playback is 2.5-6fps.

Weird, right?

http://www.dirtyrobber.com


Return to posts index


Dwaine Maggart
Re: CUDA drivers not found repeatedly, and then SLOW playback!
on Apr 18, 2012 at 6:07:46 am

Please send your Mac System Info in .spx form to davincihelp at blackmagic-design dot com.

Also run /Library/Application Support/Blackmagic Design/DaVinci Resolve/CaptureLogs.app and send us the .tgz file that gets placed on your desktop.

Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support


Return to posts index

Sascha Haber
Re: CUDA drivers not found repeatedly, and then SLOW playback!
on Apr 18, 2012 at 6:52:20 am

I had the same issue and fro some reason my system was set to use the 32 bit kernel.
Please check if you have that too :

You can enable your OS to run in 64-bit kernel mode using one of the following ways:
At startup time:
-If 32-bit kernel is your default configuration, holding 6 and 4 keys during startup will boot into 64-bit kernel mode.
To change the default configuration for the current startup disk (persistent):
-To 64-bit kernel, open a Terminal Window with the command:
sudo systemsetup -setkernelbootarchitecture x86_64
-To 32-bit kernel, open a Terminal Window with the command:
sudo systemsetup -setkernelbootarchitecture i386

That did the trick for me.

A slice of color...

DaVinci 8.2.1 OSX 10.7.2
MacPro 5.1 2x2,4 24GB
RAID0 8TB
GTX 470 / Quadro 4000
Extreme 3D+

ICA Instructor
http://www.icolorist.com/Sascha.html


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]