FORUMS: list search recent posts

Alpha in TIFF sequence

COW Forums : Adobe Photoshop

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Viacheslav Sasykin
Alpha in TIFF sequence
on Apr 6, 2008 at 2:59:13 am

Recently working on some green screen footage I’ve got a lot of artifacts in it so I decided to fix them manually in Photoshop. I’ve exported footage as TIFF sequence from AE (both AE and PS are CS3), RGB+Alpha, Millions+ etc., and after I imported sequence in PS I found there is no alpha at all, neither premultiplied nor straight. But if I open every single frame separately it does contain an alpha channel. Looks like Photoshop does not recognize alpha channels in image sequences? At least for TIFF. For now solution was to export as QT with animation codec, there was no problem with alpha. But for future and general information: is it known problem? Is there any solution or may be I was doing something wrong?
Thank you.


Return to posts index

Richard Harrington
Re: Alpha in TIFF sequence
on Apr 9, 2008 at 12:51:00 am

What version of PS are you using

Richard M. Harrington, PMP

Author: Photoshop for Video, Understanding Adobe Photoshop, and ATS:iWork


Return to posts index

Viacheslav Sasykin
Re: Alpha in TIFF sequence
on Apr 9, 2008 at 2:58:20 am

It`s CS3.



Return to posts index


Richard Harrington
Re: Alpha in TIFF sequence
on Apr 9, 2008 at 4:26:51 am

If extended... bring in a Movie with Alpha...

if not then use PNG sequence

Richard M. Harrington, PMP

Author: Photoshop for Video, Understanding Adobe Photoshop, and ATS:iWork


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]