FORUMS: list search recent posts

Photoshop CS crashing on startup

COW Forums : Adobe Photoshop

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
MagicBrian
Photoshop CS crashing on startup
on Oct 2, 2007 at 2:14:18 pm

Suddenly when starting up Photoshop CS on my Mac it crashes everytime it begins "building TWAIN menu items". I've tried to uninstall and re-install but this does not seem to make a difference. Any ideas as to why it won't open?



Return to posts index

Mike Gondek
Re: Photoshop CS crashing on startup
on Oct 2, 2007 at 2:41:50 pm

Do you have a scanner connected to this computer, if so try to update your scanner software or disconnect the scanner to see if this is part of the problem.

Reset your photoshop prefs by booting photoshop and then immediately hold down option command shift and then click yes to reset.


Return to posts index

MagicBrian
Re: Photoshop CS crashing on startup
on Oct 2, 2007 at 3:07:00 pm

No scanner hooked up at all, or printer. Tried deleting the settings file but that did not work either. Still crashing at the same point. Any other suggestions? I'm stumped.


Return to posts index


Mike Gondek
Re: Photoshop CS crashing on startup
on Oct 2, 2007 at 3:31:32 pm

did you try to disable
/Users/admin/Applications/Adobe Photoshop CS/Plug-Ins/Import:Export/TWAIN

or did you reinstall photoshop?

Run applications >> utilities >> disk utility and try to fix permissions.

if that dont work try to move the twain plug in to the desktop to see if that atleast fixes your problem.

Are there any new plug ins which might be conflicting with twain?

There is only a multiprocessor update for CS, but check
http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=39&platform=Maci...

Obviously do that if you need to. I like to run these updates cause they write over files, and often fix a corrupted part of an install without having to do a complete Photshop install.


Return to posts index

MagicBrian
Re: Photoshop CS crashing on startup
on Oct 2, 2007 at 3:50:10 pm

I found a folder that had TWAIN data files on it from an epson printer that had been used on the machine a while ago. I deleted that and it seemed to resolve the problem. Thanks for your help!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]