FORUMS: list search recent posts

Bizarre merged clips playback problem in TRIM mode - RED to QT422HQ workflow

COW Forums : RED Camera

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ann Husaini
Bizarre merged clips playback problem in TRIM mode - RED to QT422HQ workflow
on Jul 3, 2009 at 5:41:27 pm

Hi all,
I am on a feature that is shot on RED anamorphic. We are converting the footage from our R3D files to 1920x1080 ProRes422 HQ QuickTimes using RedRushes. We then import the QTs and merge them with our mixer's WAV files, using either the matching timecode between audio and camera or occasionally by slate when there is a tech problem on set. Our plan is to match back to the original R3D files conform and bring those into telecine, afterwards to output an HD master and make a DI if film is sold.

We’ve started having a troublesome problem with trimming edits using the Trim window and any of the bracket, carel (>winking smiley, arrow, or +/-1 keys.

What happens is that while trimming an edit, one side will update correctly and the other side will either show a freeze frame, a black frame, or occasionally pull up frames from an entirely different clip!

This is happening across all our systems. And not with the same clip every time. Not with the same sequence every time. Not even with the incoming and outgoing sides every time. No consistency we can pinpoint yet!

We also notice that at the bottom of the trim window, the counters which show how many frames you've trimmed back and forth will read, for example, 00:00 on outgoing, 00:00 on incoming. When the problem occurs, you could trim backwards one frame for example, and you will see, for example, -14:21 on outgoing, -00:01 on incoming!!!

We tried pulling material onto a local drive to see if it was something about the San. It was better, but the problem still occurred.

It seems like some users have just had this problem with merged clips in the past no matter what the original footage or workflow is. Anyone have any experience?
If so, were you able to match back to your original footage?

We have 3 systems attached to a new XSan2, all running 10.5.7, FCP 6.05. The slowest system is a 2x dualcore 2.66 mhz w. 4 gigs RAM, the fastest a 2 x quadcore 2.94 mhz w/ 8 gigs RAM.

THANKS so much!

ANN


Ann Husaini, Film/TV Editor
917 375 1622
afhusaini@gmail.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]