FORUMS: list search recent posts

Sony Vegas Stuck/Freeze at 22% Rendering

COW Forums : VEGAS Pro

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Augustin Nový
Sony Vegas Stuck/Freeze at 22% Rendering
on May 21, 2016 at 2:42:02 pm

So I wanna render my video which is about 20mins long and whenever I want to render it, it freezes at 22%, Vegas seems to be responding, but the render preview goes black, frame which it was at is now on 0 and if I want to cancell it, it just wont, so I need to terminate the whole Vegas process in task manager. The rendered file is always around 500mb and then it freezes.
My project consists of 1 video that is cut into 2 parts, 1 image cut into 2 parts, 3 sound files and one is cut into 2 parts and 4 texts.

Settings :
https://images.creativecow.net/310441/settings.jpg

Project Settings : https://images.creativecow.net/310441/project_settings.jpg

Render Settings :
https://images.creativecow.net/310441/render_settings.jpg

My Pc Specs :
Windows 10 (Pro) 64bit
Sony Vegas 13 (build 453) Set to admin mode and Windows Vista compatibility
AMD A8-6660K w/ integrated GPU HD 8570D (768mb)
8GB RAM
Lotsa free space on hardrives
Latest version of GPU drivers, Windows...


Return to posts index

Eric Dettman
Re: Sony Vegas Stuck/Freeze at 22% Rendering
on May 31, 2016 at 8:46:07 pm

Does it freeze in the exact same place each time or in a different place?

Try setting the full resolution rendering quality to "good" in project property settings, as a troubleshooting step.

Also: Feel free to create a support ticket at the Sony Creative Software portal. We are still supporting the products here during the transition. https://www.sonycreativesoftware.com/myaccount/home?ReturnToView=%2Fcustcen...

MAGIX see.feel.hear.create


Return to posts index

Andrew Evans
Re: Sony Vegas Stuck/Freeze at 22% Rendering
on Jun 1, 2016 at 9:21:12 am

Try turning off GPU acceleration. I had the same issue.


Return to posts index


john lenihan
Re: Sony Vegas Stuck/Freeze at 22% Rendering
on Jun 1, 2016 at 4:16:51 pm

I get that problem too. Usually when I have incorporated customer provided video with my video.

I find that if I pre-transcode the customer video, which is usually a different pixel or bit rate into the same as my project, it goes smoother.

Also, preconvert the audio into 48k sample wave instead of 44k wave or ac3 fixes it.

john

John Lenihan

LeniCam Video Productions
http://www.lenicamvideoproductions.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]