FORUMS: list search recent posts

Sony Vegas Pro 13

COW Forums : VEGAS Pro

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
sarah fuller
Sony Vegas Pro 13
on Feb 15, 2016 at 6:47:26 pm

I have been using Sony Vegas Pro 13 for a month or so, and then all of a sudden it stopped working and I can't understand why. It stops at the GPU acceleration point.

The error report is as follows:
Problem Description
Application Name: Vegas Pro
Application Version: Version 13.0 (Build 453) 64-bit
Problem: Unmanaged Exception (0xc0000005)
Fault Module: C:\Windows\system32\amdocl12cl64.dll
Fault Address: 0x000007FEC9FCF620
Fault Offset: 0x000000000147F620

I am running Windows 7 on my computer and I have tried numerous online fixes. The only thing that can get it to open is disabling my graphics card (and then I can reenable it and it seems to be fine). But this is a tedious fix and I'm wondering if there is anything else I can do.


Return to posts index

Graham Bernard
Re: Sony Vegas Pro 13
on Feb 15, 2016 at 7:08:00 pm

Erm, update your driver?

* Grazie

Video Content Creator and Potter
PC 7 64-bit 16gb * Intel® Core™i7-2600k Quad Core 3.40GHz * 2GB NVIDIA GEFORCE GTX 560 Ti
Cameras: Canon XF300 + PowerShot SX50HS Bridge


Return to posts index

sarah fuller
Re: Sony Vegas Pro 13
on Feb 15, 2016 at 9:24:11 pm

On top of stretching my resolution (and other weird errors), it didn't work.


Return to posts index


sarah fuller
Re: Sony Vegas Pro 13
on Feb 15, 2016 at 10:42:58 pm

Ah, no, I specifically updated it to try and fix the Sony Vegas problem. But yes, I rolled it back and everything is fine with the resolution, at least.


Return to posts index

Steve Rhoden
Re: Sony Vegas Pro 13
on Feb 15, 2016 at 9:35:49 pm

Your Graphics card driver was probably automatically updated online
without you knowing. Simply roll back the driver to the previous version
and see if that helps.

Steve Rhoden (Cow Leader)
Film Maker & VFX Artist.
Owner of Filmex Creative Media.
Samples of my Work and Company can be seen here:
http://www.facebook.com/FilmexCreativeMedia


Return to posts index

Aaron Star
Re: Sony Vegas Pro 13
on Feb 16, 2016 at 4:27:52 am

That seems to be an issue with the AMD OpenCL library.

I would check for virus/malware with "malware bytes", use the free version as you only need to run it when you are having issues.


Check your disks for errors, failing drives can create corruption: chkdsk c: /offlinescanandfix from an Admin Command Prompt (right click Start button)


Check your memory for errors, there should be zero errors - google Memtest86+


Apply all windows updates, including any .NET updates.


Uninstall any old applications or utilities no longer used.


Run CCleaner Registry cleaner and repair issues. Reboot.


sfc /scannow from an admin command prompt. Verify you get:
"Windows Resource Protection did not find any integrity violations."
repair any issues here. Reboot and re-run if issues repaired until you get the message above. Reboot


Load the latest Win7 GPU driver from AMD, correct the resolution issue, and then possibly reload VP-B453 update if all the other stuff checks out.

Without system specifics on your machine, its hard to recommend more specific drivers, or if the GPU is even compatible with OpenCL operation.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]