FORUMS: list search recent posts

Import video problem, cannot change to audio stream #2

COW Forums : VEGAS Pro

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Trias W. Mauludy
Import video problem, cannot change to audio stream #2
on Aug 16, 2015 at 12:03:21 pm

Hi, I'm using Sony Vegas Pro 10.

Trying to import MP4 video which contain 2 audio stream: #1 stereo (default), and #2 5.1 surround. But when imported to Vegas, the stream only contain video and stereo audio, no 5.1 audio. Though I have set 5.1 surround on Vegas Properties -> Audio tab.

Can Vegas do import audio stream #2?
Or, is there any way to change the "default flag" audio without remux using Avidemux or any other program?

Thanks.


Return to posts index

John Rofrano
Re: Import video problem, cannot change to audio stream #2
on Aug 17, 2015 at 2:09:18 pm

[Trias W. Mauludy] "Though I have set 5.1 surround on Vegas Properties -> Audio tab."
Did you have that set BEFORE you imported the file? It has no affect once the file is in the project. You must first set your project up for 5.1 Surround before you import any media if you want Vegas Pro to recognize the 5.1 audio stream.

~jr

http://www.johnrofrano.com
http://www.vasst.com



Return to posts index

Trias W. Mauludy
Re: Import video problem, cannot change to audio stream #2
on Aug 17, 2015 at 2:27:21 pm

Yes, I have set anything on Vegas Properties before I import the video.

But Vegas still recognize one audio stream
-> http://puu.sh/jEDGV.png
-> http://puu.sh/jEDMq.png

Though the video has 2 audio streams
-> http://puu.sh/jEDJQ.png


Return to posts index


John Rofrano
Re: Import video problem, cannot change to audio stream #2
on Aug 18, 2015 at 11:57:12 am

[Trias W. Mauludy] "But Vegas still recognize one audio stream"
If you right-click on the event and select Channels you should see all of the 5.1 channels available:



[Trias W. Mauludy] "Though the video has 2 audio streams"
I don't know what properties window that is but here is what the properties on my 5.1 events look like:



I don't know what to tell you. When I set my project for 5.1 Surround and I drop media into it that contains AC3 5.1 Surround channels I see all of the channels in my project. Maybe you should reset Vegas Pro by holding down Ctrl+Shift when you start it to reset it to the factory defaults.

~jr

http://www.johnrofrano.com
http://www.vasst.com



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]