FORUMS: list search recent posts

Text effect isn't working in some inserts - At my wits end

COW Forums : VEGAS Pro

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Dale Parsons
Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 3, 2015 at 6:54:01 pm
Last Edited By Dale Parsons on Mar 3, 2015 at 7:02:19 pm

So I've spent 2 hours on this already and can't figure it out.

I've got like 40 text media inserted all precisely placed, etc... For some reason the effect "Popup" won't play. They've all been copy and pasted from the same original insert.

Some effects work, some don't. Popup (the one I need) doesn't.

It's nothing to do with the track itself that I can tell, as a separately pasted text media on the same track is working fine. If I insert more from scratch, it works fine. Just these 40 or so (all *new* copy and pasted from the same source media event). It won't work.

I've adjust duration, reselected the text and chose the animation again. Tried with looping on/off. Tried pasting attributes from a working event. Looked at properties of a working event compared to the non-working ones.

Looked at keyframing for some clue (just as you see in the image, not sure if there's somewhere else to look at keyframing for the text animation) I have no idea what to do next. What could this possibly be?



Return to posts index

Dale Parsons
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 2:48:09 am

Anyone?


Return to posts index

Aleksey Tarasov
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 6:01:41 am

Share your project here, and I'll check it out.


Return to posts index


Graham Bernard
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 6:14:55 am
Last Edited By Graham Bernard on Mar 4, 2015 at 6:16:29 am

[Dale Parsons] "Anyone?"
You've got BLACK on a BLACK background. Change the Background colour under ADVANCED.

We've all done it.

If you want the Video to show under the Text use the ALPHA control.

Grazie

Video Content Creator and Potter
PC 7 64-bit 16gb * Intel® Core™i7-2600k Quad Core 3.40GHz * 2GB NVIDIA GEFORCE GTX 560 Ti
Cameras: Canon XF300 + PowerShot SX50HS Bridge


Return to posts index

Dale Parsons
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 6:37:51 am

Background is transparent. The text shows fine, just doesn't show the effect. Some effects are fine, but popup isn't, unless I paste a fresh text media into the track. I can even paste a brand new text media into the exact same spot and duration and it works fine. Just don't want to have to do that 50x...Copying and repasting all the text into new segments etc...

I'll share project:

http://www.filedropper.com/project_7


Return to posts index

Aleksey Tarasov
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 7:01:27 am

Text event in your example does not start at frame 0 - it starts at 5 second.
That's why you don't see the animation.


Return to posts index


Dale Parsons
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 7:08:12 am

Thanks, according to the keyframe and event timeline, everything is set at 0. Where do you see something set to start at 5 seconds?



Return to posts index

Aleksey Tarasov
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 7:15:14 am

Take a look:





Return to posts index

Dale Parsons
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 7:20:43 am

Okay, I see it. Thank you. But how do I change this? And any way to do it in bulk? The other ones that aren't working are showing 0.766 and no end point (they are their own copies, but still not working same as the first one)


Return to posts index


Aleksey Tarasov
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 7:20:29 am

Hold down Alt and drag this event until it starts at frame 0 (the contents of the event shift, but the event will not move).
This is called Slipping (see Help for more information)


Return to posts index

Dale Parsons
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 7:21:29 am

Okay, thank you. I will try it. Please stay tuned. :)


Return to posts index

Dale Parsons
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 7:28:25 am
Last Edited By Dale Parsons on Mar 4, 2015 at 7:28:56 am

Okay man. This works! Thank you. I'm just curious, is there anyway to "bulk" set the all items on the track to start at 0? :| or have to do manually? Paste event attributes doesn't seem to do the trick.


Return to posts index


Aleksey Tarasov
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 7:47:54 am

> "is there anyway to "bulk" set the all items on the track to start at 0?"

You can install the trial version of Vegasaur and use Quick Properties tool as shown:



Return to posts index

Dale Parsons
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 7:59:46 am

Okay. Thank you. One more question I suppose slightly off topic...

Is there any way to select all text multiple events on a track and make it all uppercase?

For example, change separate events "Hello" and "Goodbye" to "HELLO" "GOODBYE"?

Thank you again for your help. I've learned a lot trying to figure this out.


Return to posts index

Aleksey Tarasov
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 8:08:07 am

> "Is there any way to select all text multiple events on a track and make it all uppercase?"

There is no way to do it in Vegas and I do not know of any third-party extensions that can do it.

> "Thank you again for your help"

You're welcome!


Return to posts index


Graham Bernard
Re: Text effect isn't working in some inserts - At my wits end
on Mar 4, 2015 at 7:01:42 am

[Dale Parsons] "Background is transparent. The text shows fine, just doesn't show the effect."
THanks for the aditional info. I had to make the point.

Anyway, I'm looking at your Project right now. What I WILL say that if I start a new T&T the Popup Ani works.

Grazie

Video Content Creator and Potter
PC 7 64-bit 16gb * Intel® Core™i7-2600k Quad Core 3.40GHz * 2GB NVIDIA GEFORCE GTX 560 Ti
Cameras: Canon XF300 + PowerShot SX50HS Bridge


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]