FORUMS: list search recent posts

No playback on Vegas Pro 12

COW Forums : VEGAS Pro

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
guido votano
No playback on Vegas Pro 12
on Feb 13, 2015 at 8:55:06 am

Hi!

I need some help with Vegas Pro12. I cannot playback any imported file. Both from trimmer and from timeline, the preview does not play, the time counter stays stopped, even if the play button turns dark grey as normal. I can open even very complex projects, but the cursor won't move and there is no moving image in the preview screen.

GPU acceleration is off, max dynamic RAM preview is 15000.
It worked fine for years. I've even reinstalled the program, and reinstalled the latest graphic card (gtx 750) driver, and uninstalled a trial version of Vegas Pro 13 (in case it could interfere), but the problem remains.

Can you help?

Thanks,


g.

Win7 Home Premium, SP1, Intel i5-4440CPU @ 3.10 GHz, RAM 16 GB, 64 bit


Return to posts index


Graham Bernard
Re: No playback on Vegas Pro 12
on Feb 13, 2015 at 12:25:50 pm

Don't laugh at my suggestion, but check your Audio Device Settings in Preferences. I've had the same as you and discovered I had to SWITCH out and SWITCH In the sound device profile.

Grazie

Video Content Creator and Potter
PC 7 64-bit 16gb * Intel® Core™i7-2600k Quad Core 3.40GHz * 2GB NVIDIA GEFORCE GTX 560 Ti
Cameras: Canon XF300 + PowerShot SX50HS Bridge


Return to posts index

guido votano
Re: No playback on Vegas Pro 12
on Feb 13, 2015 at 1:22:04 pm

Yesss! It works! Thanks so much for your lifesaving idea!
I'm not laughing at it, but it is really weird!


g.


Return to posts index


Graham Bernard
Re: No playback on Vegas Pro 12
on Feb 13, 2015 at 3:29:51 pm

You're welcome. This has driven me nutz. I have an external PreSonus AudioBox with ASIO Drivers.

Grazie

Video Content Creator and Potter
PC 7 64-bit 16gb * Intel® Core™i7-2600k Quad Core 3.40GHz * 2GB NVIDIA GEFORCE GTX 560 Ti
Cameras: Canon XF300 + PowerShot SX50HS Bridge


Return to posts index

guido votano
Re: No playback on Vegas Pro 12
on Feb 13, 2015 at 8:02:03 pm

I had to reinstall the driver for my Sound Devices UsbPre2 external sound card to restart playback in Vegas 12. Hope this can be of some use for others.

g.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]