FORUMS: list search recent posts

Audio Playback Stutters

COW Forums : VEGAS Pro

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Tyson Onaga
Audio Playback Stutters
on Oct 17, 2014 at 3:14:40 pm

Having a weird problem with Vegas 10.e.

Insert an event a.wav; playback stutters. Vegas plays a fraction of a second and skips.

Delete event a.wav; insert event b.wav; playback stutters. And, portions of a.wav also play. There is NO event a.wav on the timeline.

a.wav and b.wav play fine in other media players.

Have already used Options.Preferences.Audio and Audio Devices, reset defaults.
Anyone else seen this?



Return to posts index

John Rofrano
Re: Audio Playback Stutters
on Oct 19, 2014 at 1:32:07 pm

What sample rate and bit depth do the problem wav files use? Video projects should be using 48K/16-bit. Perhaps the wavs don't match this are Vegas Pro is converting them on-the-fly which is causing them to stutter. (just a guess)

~jr

http://www.johnrofrano.com
http://www.vasst.com



Return to posts index

Tyson Onaga
Re: Audio Playback Stutters
on Oct 20, 2014 at 6:26:12 pm

Thanks for the reply John.
They are standard .wav files, 16-bit stereo 44.1 KHz

This is the truly weird scenario:
a. Insert Event A.wav; PB stutters
b. Add B.wav to Media Pool
c. Delete Event A.wav
d. Insert Event B.wav
e. Delete A.wav from Media Pool

PB stutters w/ fragments of B.wav AND A.wav
A.wav isn't even in the project.



Return to posts index


John Rofrano
Re: Audio Playback Stutters
on Oct 21, 2014 at 4:11:57 am

I agree it's odd. I would report it to Sony and send them the wav files since it's obviously something with that particular file.

~jr

http://www.johnrofrano.com
http://www.vasst.com



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]