FORUMS: list search recent posts

Masking Tools Not Working- Vegas Pro 14

COW Forums : VEGAS Pro

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Eden McD
Masking Tools Not Working- Vegas Pro 14
on Dec 28, 2017 at 5:44:55 am



Hey everyone. I'm hoping someone can help me resolve this issue I'm having with my copy of Vegas Pro 14.
I open the Pan/Crop window and mask out an item as one would normally do, connect all the anchors, but nothing happens.
The mask goes bold when I hover the cursor over it as it should when completed, but the background in the Pan/Crop doesn't go dark, and no mask shows up in the Preview Window.
It's almost like the mask is disabled, but I've checked and it isn't. Neither is it selected to only 'Apply to VFX.'
I have no clue what's not checked off here.
Attached is a screenshot of a completed mask acting as if it were disabled.
Any help to get the tools working again would be deeply appreciated.


Return to posts index

Steve Rhoden
Re: Masking Tools Not Working- Vegas Pro 14
on Dec 28, 2017 at 8:09:18 am

Check and double check your masking settings in the pan/crop masking window, something in there is off!

Steve Rhoden (Cow Leader)
Film Maker & VFX Artist.
Owner of Filmex Creative Media.
Samples of my Work and Company can be seen here:
http://www.facebook.com/FilmexCreativeMedia


Return to posts index

John Rofrano
Re: Masking Tools Not Working- Vegas Pro 14
on Dec 29, 2017 at 3:17:33 pm

[Eden McD] "Attached is a screenshot of a completed mask acting as if it were disabled."
That's because it is!

Try enabling it by checking the Mask checkbox.



~jr

http://www.johnrofrano.com
http://www.vasstsoftware.com



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]