FORUMS: list search recent posts

MVP 15 won't run .net issue?

COW Forums : VEGAS Pro

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Scott Francis
MVP 15 won't run .net issue?
on Dec 21, 2017 at 5:14:31 pm

Hey All,

Just downloaded and installed my MVP upgrade. Went to run and now I get this:
Failed to initialize the common language runtime engine. Please install the .NET Framework (download is available from Windows Update).

I am running Windows 10 Pro, everything is up to date Windows wise and I turned everything on for netframework 3.5 and 4.7 in my "turn windows features on and off."

Any ideas?

Xavier (Scott) Francis
Mind's Eye Audio/Video Productions


Return to posts index

Gabriel Meono
Re: MVP 15 won't run .net issue?
on Feb 28, 2018 at 6:22:43 am

Same issue here, have you solved this?

Vegas 13 and 14 work perfectly, and Vegas 15 refuses to work.


Return to posts index

Scott Francis
Re: MVP 15 won't run .net issue?
on Feb 28, 2018 at 10:50:36 am

I did get it resolved, but not sure how. I believe I found some resources by Googling....

Sorry I can recall. I THINK I had to adjust some Windows 10 settings

Good luck!

Xavier (Scott) Francis
Mind's Eye Audio/Video Productions


Return to posts index


Francois Pénzes
Re: MVP 15 won't run .net issue?
on Feb 28, 2018 at 11:39:54 am

Hi Scott

Have you tried this fix from the Vegas forum ?

https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/vegas-pro-15-build-177-gene...

Here's hoping that it'll help.

Cheers !

PC Win 10 Pro 64-bit 16gb Intel® Core™i7-2600k Quad Core 3.40GHz
Cameras: Canon XF305 + Canon XH-A1
Blackmagic HyperDeck Studio Mini

''When the cutting stops, the editing begins...''


Return to posts index

Scott Francis
Re: MVP 15 won't run .net issue?
on Feb 28, 2018 at 11:54:44 am

YES!!!
That was the fix I used. I have had to reset my VST plugin settings numerous times for transport issues to, so this seems to help.

Xavier (Scott) Francis
Mind's Eye Audio/Video Productions


Return to posts index

Gabriel Meono
Re: MVP 15 won't run .net issue?
on Feb 28, 2018 at 5:45:46 pm

I'm my case I had to rename "C:\Program Files\Common Files\OFX\Plugins" folder.

It seems Real Smart Motion Blur (RSMB5OFX) was causing the crashes.

Thanks for posting that thread with the workarounds!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]