FORUMS: list search recent posts

HALP!! Rendering error is KILLING ME. Sony Vegas Movie Studio Platinum 9.0

COW Forums : VEGAS Pro

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Kory Lidstrom
HALP!! Rendering error is KILLING ME. Sony Vegas Movie Studio Platinum 9.0
on Jan 22, 2017 at 11:59:36 pm

Almost done with a big project, but when I go to render the movie, I get the following message:

An error occurred during the current operation. An exception has occured.

If I click OK it shuts down. If I click details, it gives me this:

Vegas Movie Studio Platinum 9.0
Version 9.0a (Build 85)
Exception 0xC0000005 (access violation) READ:0x0 IP:0x6FB0500A
In Module 'MSVCR80.dll' at Address 0x6FAF0000 + 0x1500A
Thread: ProgMan ID=0x112C Stack=0x6F2F000-0x6F30000
Registers:
EAX=00473100 CS=0023 EIP=6fb0500a EFLGS=00210212
EBX=00000000 SS=002b ESP=06f2f4ec EBP=06f2f4f4
ECX=0011cc40 DS=002b ESI=00000000 FS=0053
EDX=00000000 ES=002b EDI=7ddc00a8 GS=002b
Bytes at CS:EIP:
6FB0500A: F3 A5 FF 24 95 24 51 B0 ...: 6F 90 8B C7 BA 03 00 00 o.......
Stack Dump:
06F2F4EC: 00000000
06F2F4F0: 1604A4C0 15FC0000 + 8A4C0
06F2F4F4: 06F2F868 06E30000 + FF868
06F2F4F8: 6D7A74FA 6D790000 + 174FA (wmfplug4.dll)
06F2F4FC: 7DDC00A8 7DDC0000 + A8
06F2F500: 00000000
06F2F504: 00473100 00400000 + 73100 (VegasMovieStudioPE90.exe)
06F2F508: 888D0649
06F2F50C: 0B0D4DF8 0AF40000 + 194DF8
06F2F510: 1668E3AC 15FC0000 + 6CE3AC
06F2F514: 1668E378 15FC0000 + 6CE378
06F2F518: 33564D57 32C60000 + 904D57
06F2F51C: 007D11D8 00400000 + 3D11D8 (VegasMovieStudioPE90.exe)
06F2F520: 00000001
06F2F524: 00000008
06F2F528: 000005A0
> 06F2F55C: 00500000 00400000 + 100000 (VegasMovieStudioPE90.exe)
06F2F560: 00000000
06F2F564: 00000000
06F2F568: 00000064
06F2F56C: 00000000
> 06F2F59C: 00610070 00400000 + 210070 (VegasMovieStudioPE90.exe)
06F2F5A0: 00000080
> 06F2F5A4: 0061004E 00400000 + 21004E (VegasMovieStudioPE90.exe)
> 06F2F5A8: 0065006D 00400000 + 25006D (VegasMovieStudioPE90.exe)
- - -
06F2FFF0: 00000000
06F2FFF4: 00528280 00400000 + 128280 (VegasMovieStudioPE90.exe)
06F2FFF8: 00AF3D58 00400000 + 6F3D58 (VegasMovieStudioPE90.exe)
06F2FFFC: 00000000



Can anyone please help? Going nuts here. Tried Googling it and found others with a similar problem, but still can't figure it out. I NEED to get this project done ASAP. I will seriously PayPal you money if you can help me. I'm that desperate!!


Return to posts index

Paul Berk
Re: HALP!! Rendering error is KILLING ME. Sony Vegas Movie Studio Platinum 9.0
on Jan 23, 2017 at 3:53:14 am

Likely it's a problem with some media in the project. You need to find out where the render is going bad.

Narrow down the problem.

Render about 1/3 of the project -- if it goes, do the next 1/3 -- and then the last to find the spot that is going bad.

Keep narrowing until you have the area that is bad .. replace or repair the media -- or whatever appears to be the problem.

I repeat. Narrow down the problem. If you can't get any part of your project to render, then test render other media.

If nothing at all will render -- even something very simple -- then, uninstall and re-install Vegas ..

Hope this helps.


Return to posts index

Kory Lidstrom
Re: HALP!! Rendering error is KILLING ME. Sony Vegas Movie Studio Platinum 9.0
on Jan 23, 2017 at 2:39:39 pm

Paul, can you gain any insight from the error message I posted?

The project goes bad instantly -- within one second -- when I try to render to 1280 X 720.. If I scale down the project properties to VERY low res, it will render about 20% of it before crashing.

The whole video is only three minutes long! It does have lots and lots of splits into small clips as I edited out vocal pauses and whatnot. Not sure if that's the issue?

I did a test render of some stuff with no issue.

I guess I can try uninstalling and re-installing. That won't cause an issue, will it?

Also, I just got my hands on a copy of Vegas Movie Studio 11. I know it's older, but it's two steps newer than the 9.0 I'm currrently using. Is it possible that a newer version might alleviate the problem? If so, can you import a 9.0 project into 11.0?

Thanks


Return to posts index


Paul Berk
Re: HALP!! Rendering error is KILLING ME. Sony Vegas Movie Studio Platinum 9.0
on Jan 23, 2017 at 4:09:35 pm

I am not expert at reading the error messages. It seems like a memory error. Do you have any reason to believe your system has problems? Is Vegas all that is going wrong? What was your last system restore point? Do you suspect a virus or Malware? Any new hardware recently installed? Drivers?

YOu can uninstall and re-install Vegas. It should not cause any problems -- unless you have system problems in general.

It would be ok to install Version 11 .. You don't have to uninstall Version 9 to do it. They should both run on the same machine. Its worth a try. The project should open in Version 11.

THe way to narrow things down is to test. You say you can render other projects ok. THIS IS GOOD. This seems to indicate its something specific to the one .veg file. Not a system problem. Not a Vegas corruption problem in general.

Most of the time these things are MEDIA problems. Test render the media in a fresh project. It could be a single still image that can cause things like this.

Can you make a project with just the first event of your bad project and render it to the same template which keeps crashing? Think how you can test. How can you narrow this problem down. Keep reducing the elements of your project for testing until it will render.

Is it Vegas -- the media? -- my system? How do you rule things out?


Return to posts index

Kory Lidstrom
Re: HALP!! Rendering error is KILLING ME. Sony Vegas Movie Studio Platinum 9.0
on Jan 23, 2017 at 4:33:03 pm

Thanks again, Paul.

I'll see what I can figure out. FWIW, I'm in a PC running 64-bit Windows 7 with 8 gigs or RAM, so I don't think it's a memory issue.


Return to posts index

John Rofrano
Re: HALP!! Rendering error is KILLING ME. Sony Vegas Movie Studio Platinum 9.0
on Jan 24, 2017 at 1:46:47 am

[Kory Lidstrom] "Vegas Movie Studio Platinum 9.0
Version 9.0a (Build 85)"
Well, the latest version of Movie Studio 9 is 9.0b and the README states:
• Fixed a bug that could cause a crash when rendering to some AVCHD formats.
so there are definitely rendering bugs in 9.0a that 9.0b might fix. I would update your software to the latest 9.0 version b.
[Kory Lidstrom] "I'm in a PC running 64-bit Windows 7 with 8 gigs or RAM, so I don't think it's a memory issue."
It could absolutely be a memory issue because Movie Studio 9 is 32-bit so it can't see your 8 gigs of memory. It only sees 2 gigs. Movie Studio 9 was designed for Windows XP or Vista and while it should run fine on Windows 7, I'm guessing that this 9 year old program (created in 2008) might be having a difficult time with video formats that didn't exist when it was created. So depending on your source files, this may be a problem that cannot be fixed.

One option is to download the latest Movie Studio 13 trial and see if it has the same problem. BTW, Movie Studio 13 is 64-bit and can use all of your 8 gigs of memory. If it does, it may pay to upgrade.

~jr

http://www.johnrofrano.com
http://www.vasstsoftware.com



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]